AddToAny

Politimesterens relasjon påfører politidistriktet store ekstrautgifter

Politimester Steven Hasseldal i Øst politidistrikt har innledet en nær relasjon til en av sine nærmeste underordnede. Det påfører politidistriktet ekstrautgifter i millionklassen.
Gjennom en e-post til alle ansatte i Øst politidistrikt, bekjentgjorde Hasseldal i juni at han hadde utviklet et «nært vennskap» til Camilla Giske - leder for felles enhet for forebygging i politidistriktet.

Hasseldal opplyste videre at de ønsket å se om dette kan «utvikle seg til noe mer».

«Politiet har klare etiske retningslinjer som blant annet beskriver forholdet mellom leder og underordnet. Disse er vi svært bevisst og har etter grundig vurdering funnet det best at en av oss tar permisjon for en periode. Etter en helhetsvurdering har vi blitt enige om at Camilla tar permisjon fra sin stilling som leder av felles enhet for forebygging i ett år, fra august måned», skrev politimesteren videre.

Han understreket at det ikke var gitt at det var hun og ikke han som tok permisjon.

«[D]ette har vært en krevende avgjørelse å ta for oss begge», skrev politimesteren.

Dekker lønnen

Ifølge politidistriktet er Giske nå utlånt til Politihøgskolen (PHS) i ett år, «med full arbeidsplikt», mens det er lyst ut et vikariat for stillingen hennes.

I mellomtiden skal Øst politidistrikt både dekke Giskes lønn hos PHS og i tillegg bekoste kostnaden for hennes vikar. Stillingen er lyst ut med en lønn på mellom 883.100 og 963.000 kroner brutto.

«I saker som denne har ikke arbeidsgiver hjemmel for å avslutte arbeidsforholdet. Øst politidistrikt dekker derfor lønn i den perioden Giske er utlånt. Dette er gjeldende praksis når medarbeidere av ulike årsaker ikke kan stå i stilling som følge av for eksempel

Les mer

Flere saker fra Politiforum

Vår erfaring er at samlokalisering av alle de tre nødetatene bidrar til forbedret samvirke mellom etatene. Nærhet til hverandre løfter kvaliteten.
Politiforum 21.09.2019
Samferdselsministeren og regjeringen vil fjerne fotobokser langs veiene. Følgene av denne politikken vil bli grusom og bidra til høye ulykkestall.
Politiforum 20.09.2019
I politiet er man gjerne opptatt av å være pinlig nøyaktig med detaljene og opptre korrekt. Men på ett område har det gått helt galt.
Politiforum 19.09.2019
17 av de 43 søkerne er anonyme. Tidligere denne måneden gikk søknadsfristen til stillingen som kommunikasjonssjef i Kripos ut. Nå er søkerlisten offentliggjort, og 43 søkere har meldt sin interesse. Av disse er 17 anonyme.
Politiforum 18.09.2019
Tredjeårsstudentene ved Politihøgskolen i Stavern har mistet en studiekamerat til kreft - og opplever nå at en annen kjemper samme kamp. Forrige uke løp de en 24-timersstafett for kreftsaken.
Politiforum 18.09.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt