AddToAny

- Politikere må investere i helsepersonell

- Politikere må investere i helsepersonell
- Politikerne har et valg. De kan velge å gi helsepersonell en anstendig lønn fremfor å sultefore dem. Det er en god investering for hele samfunnet, skriver Paal André Grinderud. Forfatteren har selv har opplevd hvordan det er å være pasient.
Jeg våknet opp på sykehuset. Det var natt, og livet mitt var kjørt. Ut av vinduet kunne jeg se at det regnet. Mørke tordenskyer drev mot vinduet. «Mulig TIA», hørte jeg det ble sagt. Jeg var redd, men ikke på den måten jeg pleier å være. Noe hadde sluppet taket. Alle forsto at jeg ikke kunne bli frisk. Alle bortsett fra meg. Så sa en lege: «Pasienten har en alvorlig arvelig hjertesykdom. Eneste gjenlevende av en familie på fem.»

Jeg lukket øynene, og foran meg så jeg familiebildet av mor, far, bror, og tvillingsøsteren min. Døde. Alle var borte. Jeg sto her igjen, familieløs. Hvordan hadde det skjedd, og hvorfor? Sakte hadde den genetiske arven fra mor og far satt inn. Begge var bærer av en alvorlig hjertesykdom. Begge bar sykdommen i seg, og når de møttes i stor kjærlighet og forelskelse da de var unge, ante de ikke noe om at de var syke.

Begge døde 49 år gamle.

Sykepleierne på nattevakt

Noen ganger har jeg tenkt at jeg skal leve på trass selv om jeg har en alvorlig hjertesykdom. Den natten jeg ble skjev i ansiktet, fikk jeg se hvordan omtanke i praksis kan arte seg. Jeg slumret ut o

Les mer

Flere saker fra Sykepleien

Det handler ikke bare om å finne stadig flere hender, det må også være kloke hoder som møter pasientene både ved sykehusene og ute i kommunene, skriver Lill Sverresdatter Larsen.
Sykepleien 26.10.2020
Gerd Helene Hansen (71) ble meid ned av en elsparkesykkel på Aker Brygge i fjor sommer. Hun tror hun aldri vil komme seg helt etter hendelsen.
Sykepleien 26.10.2020
Høyanger kommune utlyste fem stipender til sykepleierstudenter. To søknader lå på bordet da fristen gikk ut.
Sykepleien 26.10.2020
23 leger er tatt ut i streik fra mandag. Legeforeningen varsler rask opptrapping om det ikke blir enighet med KS.
Sykepleien 26.10.2020
Høyres Sveinung Stensland ønsker å forby akupunktur, homøopati og aromaterapi til barn under ti år. Barnelegeforeningen og helsesykepleierne er delt i synet.
Sykepleien 26.10.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt