AddToAny

Polaris-avis dobler overskuddet: - Snart vinner vi Nobelprisen i økonomi

Polaris-avis dobler overskuddet: - Snart vinner vi Nobelprisen i økonomi
iTromsø satte historisk rekord i 2017, men året etter kan de vise til ytterligere dobling av resultat.
Dagsavisen iTromsø legger frem solide tall for fjoråret og sjefredaktør og administrerende direktør, Stig Jakobsen, kan slå i bordet med et overskudd på drøye fem millioner kroner. Det er en dobling fra det som i 2017 allerede var et rekordstort overskudd, så en ny rekord settes med andre ord også i 2018.

- De grå hårene jeg har pådratt meg de siste årene skyldes heldigvis ikke avisas økonomi, sier sjefredaktør og administrerende direktør, Stig Jakobsen, til egen avis.

Avisa iTromsø er en tilnærmet heleid avis av Polaris Media-konsernet (96%) og konkurrerer blant annet med Nordlys på markedet i Tromsø.

Omsetningen økte med åtte prosent sammenlignet med 2017, og har med det snudd en nesten tyveårig negativ trend. Samlet omsetning endte i 2018 på 54,5 millioner kroner.

- Vi hadde en liten topplinjevekst også i 2017, men det var nesten flatt. Nå har vi en klar økning, sier han.

- Er det litt overraskende at det også er vekst på annonser?

- Det har vært en mangeårig negativ trend, men den harde konkurransen i byen i dagligvaremarkedet har gitt oss en kraftig vekst både på papir og digitalt. I bransjer med lav driftsmargin er man nødt til å treffe der man legger igjen reklamekronene og da funker avis også - også papiravisa, sier han.

Også på abonnement er det en vekst og det med 16 prosent vekst på ett år.

- Det ser ut til at vi klarer å fenge interessen til leserne. Vår tunge satsing på krim, politikk og kultur har i alle fall gitt solid uttelling, sier nyhetsredaktør Trond Haakensen til egen avis.

Suksessformelen er ifølge Stig Jakobsen såre enkel:

- I mitt hode handler alt om å lage godt innhold. Da kommer resten av seg selv. Vi har siste året stått for en rekke avsløringer og fått viktige politiske saker på dagsorden, så det jobbes godt. Vi har foreløpig ikke fått den uttellingen jeg mener vi fortjener på medieprisfronten, men fortsetter vi å levere slike resultater, vinner vi snart Nobelprisen i økonomi, sier han.

- Noen skyer på horisonten i 2019 eller har det nye året startet like godt?

- Det har nok ikke startet like bra. Men jeg tror du vil høre den samme melodien over hele Nord-Norge, sier Jakobsen.

Her kan du se tallene til iTromsø for 2018. Alle tall i MNOK.

iTromsø 2018 2017 Endring i prosent

Image-text:

Fornøyd iTromsø-gjeng:

Nyhetsredaktør Trond Haakensen, sjefredaktør og administrerende direktør, Stig Jakobsen, og salgsdirektør Cecilie Stefanussen er fornøyde med 2018-tallene. Foto: Ronald Johansen/iTromsø.

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

Try gikk av med seieren i IKEAs byråkonkurranse
Kampanje 23.08.2019
- Vi føler et stort ansvar når vi nå tar på oss oppgaven, sier han.
Kampanje 23.08.2019
Toppsjef ser ingen mørke skyer, men advarer mot et «møkkakvartal» etter sommeren.
Kampanje 23.08.2019
- Vi skal ikke styre private bedrifters stavemåte, men staten kan vi gjøre noe med, sier Grande.
Kampanje 23.08.2019
Cecilie Skog er dugnadens ambassadør og deltar i både planleggingen og gjennomføringen av arrangementet
Kampanje 22.08.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt