AddToAny

Planlagt doktorgradsprogram ved Oslo Met viderefører tverrfaglighet

Vi jobber med å utvikle et nytt doktorgradsprogram som er faglig sterkt og godt forankret, skriver innleggsforfatterne om endringer i doktogradsprogram.
PPStipendiat Camilla Holm, Institutt for arkiv, bibliotek- og informasjonsfag (ABI), OsloMet, skriver i en kommentar i Khrono 15. januar at humaniora forsvinner som følge av planlagte endringer i doktorgradsutdanningen på Fakultet for samfunnsvitenskap (SAM).

SAM har i dag to doktorgradsprogrammer, herav det i Bibliotek- og informasjonsvitenskap, som Camilla Holm går på. Bakgrunnen er den at SAM jobber for å lage et overgripende ph.d.-program i samfunnsvitenskap med fire studieretninger.

De to eksisterende programmene (etablert i 2011-2012) omvandles til retninger og to nye retninger utvikles og innføres. Målet er å skape et program som sikrer adgang til forskerutdanning for alle SAMs fire institutter. Vi setter pris på Holms engasjement og tar hennes bekymringer på alvor.

Det er alltid krevende å endre vellykkede utdanningsprogrammer, og det innebærer en del avveininger. Vi jobber med å utvikle e

Les mer

Flere saker fra Khrono

Forskningsrådet skal vel ikke bare være et direktorat for næringsutvikling? Til dette har vi vel Innovasjon Norge?, skriver artikkelforfatterne i en kommentar til Forskningsrådets strategi for 2020-2024.
Khrono 17.02.2020
Styreleder Trine Syvertsen reagerer på at debatten om nye ledelsesmodeller i akademia skytes ned allerede før de er kommet i gang.
Khrono 17.02.2020
Førsteamanuensis Øyvind Eikrem ved NTNU har selv vært i hardt vær om kontroversielle uttalelser og debatt om ytringsfrihet. Nå reagerer han sterkt på at UiO-dekan Frode Helland er invitert til rasismedebatt i Trondheim.
Khrono 16.02.2020
Statsbygg får ikke ventilasjonsanlegget til å fungere i forskningslokalene til UiT - Norges arktiske universitet. Følgene er store for fagmiljøet, opplyser ansatte.
Khrono 16.02.2020
Praksis. Til tross for at vi kan være enige om at praksis er viktig for å sikre god og relevant utdanning, erfarer vi utfordringer rundt praksisstudiene, skriver forfatterne av denne kronikken.
Khrono 16.02.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt