AddToAny

Pass opp for streikebryteri, advarer HK-lederen sine medlemmer

Pass opp for streikebryteri, advarer HK-lederen sine medlemmer
Butikkansatte har blitt spurt om å gjøre streikende vektere sitt arbeid. HK ber de butikkansatte si nei.
1.200 vektere er i streik. Noen av dem jobber til daglig i bedrifter hvor også HK-medlemmer jobber; for eksempel i butikker hvor de holder orden på køen, og som i resepsjonen i andre bedrifter.

Flere tillitsvalgte har den siste tiden kontakt HK for å be om råd. De er nemlig blitt spurt av sin lokale ledelse om de ansatte kan ta på seg vekternes arbeidsoppgaver under streiken. Forbundsleder Christopher Beckham er tydelig:

- Absolutt ikke! er svaret fra forbundslederen.

- Vi støtter streiken

- Å ta på seg de streikende vekternes arbeidsoppgaver er å anse som streikebryteri. Det skal medlemmene våre ikke gjøre. De skal ikke erstatte vekterne. Hvis bedriftene ikke klarer seg uten vekterne, må de stenge under streiken, sier Christopher Beckham til HK-Nytt.

Forbundslederen ber tillitsvalgte og medlemmer om å si nei, om de får spørsmål om å gjøre streikende vekteres arbeid. Får de problemer, må de ta kontakt med sitt nærmeste HK-regionkontor, slik at forbundet kan ta fatt i saken.

- Vi stiller solidarisk opp for vekterne. De stiller legitime krav og vi støtter deres streik, sier han.

FØLG HK-NYTT PÅ FACEBOOK

1.200 i streik

Forrige onsdag brøt Arbeidsmandsforbundet meklingen med NHO Service og Handel, og tok ut 420 vektere i Securitas og Avarn Security i streik. Samtidig tok Parat ut 383 vektere i de samme to selskapene i streik.

En uke senere, onsdag 23. september, ble streiken trappet opp. Nær 1.200 vektere er nå i streik.

Kravene vekterne vil ha innfridd er blant annet mer lønn, høyere natt- og helgetillegg, at lærlingenes turnus skal drøftes med de tillitsvalgte og at de tillitsvalgte to ganger i året har en gjennomgang for å se hvordan lærlingene ligger an i læringsløpet. I tillegg vil vekterne at partene skal sette i gang et arbeid med å se på ufrivillig deltid i bransjen.

Image-text:

STØTTER STREIKEN: HK-leder Christopher Beckham holdt appell til støtte for vekterne som er i streik under en markering på Youngstorget i Oslo på onsdag.

Jan-Erik Østlie

Gå til mediet

Flere saker fra HK-Nytt

HK og Mediebedriftenes Landsforening (MBL) er blitt enige om årets sentrale lønnsoppgjør.
HK-Nytt 27.10.2020
Fellesforbundet presser nå på for at tidligere Handel og Kontor-leder Trine Lise Sundnes (50) skal få sikker plass på Oslo Aps stortingsliste.
HK-Nytt 26.10.2020
NHO Luftfart tar den ungarske nykommeren Wizz Air i forsvar. Lavprisselskapet er blant annet blitt kritisert for å ha et negativt forhold til fagforeninger.
HK-Nytt 26.10.2020
Tross krise i luftfarten, har HK og NHO Luftfart blitt enige om et lønnsoppgjør som gir de ansatte høyere minstelønn og skifttillegg.
HK-Nytt 24.10.2020
«Her skal spades og gjødsles og stelles, her skal gjøres i stand til å så, og hver eneste meter skal brukes, skal vi glede av parsellen få»
HK-Nytt 23.10.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt