AddToAny

På tide å gå fra heiarop til handling?

På tide å gå fra heiarop til handling?
Helsepolitisk barometer 2021 er nok en bekreftelse på at velfungerende helsetjenester er viktig for folk flest, og at den menige kvinne og mann mener sykepleierne fortjener høyere lønn.
Det politiske partiet som ikke har sykepleiermangel, sykepleierlønn og behovet for tilstrekkelig med helsepersonell og kompetanse på sin agenda for valgkampen, bør nå snu seg rundt raskere enn svint. I alle fall hvis de har et ønske om å være på bølgelengde med velgerne og få deres stemme i stortingsvalget i september.

For gjennom Norsk helsebarometer er befolkningens melding til politikerne klokkeklar: Dette er vi opptatt av. Dette må dere prioritere. Og det stopper ikke der. Folk mener også at psykisk helsehjelp må være et viktig tema i valgkampen.

Les her:Flertallet mener sykepleiernes lønn bør økes

Nok prat

Men la meg like godt være tydelig først som sist: Dette handler om langt mer enn valgkamp. Det er ikke lenger nok med gode festtaler og slagferdige appeller. Det er ikke nok med alvorlige og bekymrede ansiktsuttrykk i TV-debatter om sykepleiermangelen og høyere lønn, heltidsstillinger og bedre tilbud til psykisk syke. Politikerne må vise vilje og evne til faktisk handling og løsninger som virker og er bærekraftige på kort og lang sikt. Det er nok prat nå.

Det er analysebyrået Kantar som for sjette gang tar pulsen på befolkningens holdninger til helsepolitiske spørsmål. De har fått svar fra et landsrepresentativt utvalg på 2056 personer over 18 år. Svarene offentliggjøres i dag, 13. april.

Det kan ikke overraske noen at sykepleiermangelen og psykisk helsehjelp kommer øverst på listen over de viktigste valgkampsakene frem mot stortingsvalget. Bekymringen for bemanningssituasjonen i helsevesenet går som en rød tråd gjennom hele rapporten fra Kantar.

Bred støtte for høyere lønn til sykepleiere

Dette er godt nytt for NSF og leder Lill Sverresdatter Larsen, s

Les mer

Flere saker fra Sykepleien

- Det er en irriterende kamp vi må ta hvert år. Vi vet vi er underbetalt, og vi vet vi trenger vanvittig mange folk i årene fremover, sier NSFs leder foran meklingen i lønnsoppgjørene.
Sykepleien 18.05.2021
Det norske legemiddelselskapet Bergenbio viser i en studie at en norsk kreftmedisin kan være effektiv mot alvorlig koronasykdom.
Sykepleien 18.05.2021
EUs legemiddelbyrå sier Pfizer-vaksinen kan lagres i kjøleskapstemperatur i opp mot en måned. Det kan føre til at færre doser må kastes, sier Espen Rostrup Nakstad.
Sykepleien 18.05.2021
Får du urene hender nok en gang, da må du ikke glemme doktor Radtkes sang.
Sykepleien 16.05.2021
- Helt siden jeg var sykepleierstudent har det å jobbe i hjemmesykepleien blitt assosiert med noe kjedelig og lite faglig utfordrende. Min erfaring er en helt annen, skriver sykepleieren.
Sykepleien 15.05.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt