AddToAny

På kollisjonskurs om beredskapslagring

Ap og KrF er uenige om behovet for å starte opp beredskapslagring av korn. - Ikke målrettet eller kostnadseffektivt, fastholder landbruks- og matministeren.
"Hvorfor er statsråden nå negativ til å gi folk større trygghet for nok mat ved å starte beredskapslagring av korn, når Kristelig Folkeparti tidligere har vært for saken?" Spørsmålet er stilt av Aps landbrukspolitiske talsperson Nils Kristen Sandtrøen, og ble besvart av landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF) i Stortingets spørretime onsdag.

I KrFs partiprogram for 2017-21 står det klart og tydelig at KrF vil at Norge gjeninnfører beredskapslagring av både fôrkorn og matkorn. Men det er ikke aktuelt for Bollestad nå.

- Jeg vil ikke gå inn for beredskapslager, men jeg vil følge det tett og se om ting endrer seg, sa statsråden under stortingsdebatten onsdag.

Hun poengtere innledningsvis at det er et viktig samfunnsansvar å sikre at innbyggerne får nok mat. Men hun mener matsikkerheten i Norge er godt ivaretatt i dag, og viser blant annet til økningen i midlene til såkornlagring i de siste jordbruksoppgjørene.

Les mer

Flere saker fra Bondebladet

Katastrofeår for korn, godt år for frukt og bær. Gjennomsnittleg inntekt per årsverk gjekk ned med 11 prosent, til 287 500 kroner, frå 2017 til 2018, skriv Nibio i ei pressemelding.
Bondebladet 05.12.2019
Hovedtillitsvalgt for de ansatte hos Nortura Otta, er bekymret - for de ansatte, for Gudbrandsdalslandbruket og Nortura som konsern.
Bondebladet 05.12.2019
Aktiviteten på Otta skal flyttes til Rudshøgda. Etter sin styrebehandling onsdag har Nortura besluttet å oppgradere slakterivirksomheten på Rudshøgda, og avvikle Nortura Otta.
Bondebladet 05.12.2019
- Vi har innført en rekke tiltak som skal redusere risikoen for at afrikansk svinepest skal komme hit, sier Mattilsynets seksjonssjef dyrehelse, Anne Marie Jahr, til Aftenposten i kjølvannet av den foreløpige ESA-rapporten. Jahr var overfor
Bondebladet 05.12.2019
Det er estimert at plast på verdensbasis dreper 1 million sjøfugler. I en artikkel i Nature (Scientific Reports 2019) beskrives en studie av relasjonen mellom dødelighet hos sjøfugler og mengden plast de har spist.
Bondebladet 05.12.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt