AddToAny

- Overtidstillegget skal alltid utbetales

I Juristforbundets lønnsundersøkelse for 2018 kom det frem at 27 prosent av nyutdannede jurister i privat sektor ikke får overtidsbetalt de første fem årene.
Manglende overtidsbetaling har også vært et tema for unge advokater i Nord-Norge tidligere i år. I et intervju med Advokatbladet i sommer, fikk styremedlem Birte Hansen Nordgård i Troms krets spørsmål om hva som er det viktigste spørsmålet på agendaen for unge advokater i Tromsø akkurat nå.

Hun svarte «den pågående debatten om (manglende) overtidsbetaling og (mis)bruken av begrepet «særlig uavhengig stilling» på fullmektiger.»

Hverken styret i Troms krets eller styret i Yngre Advokater i Troms krets ønsker å kommentere saken ytterligere.

Advokat Sigurd E. Kinge, som er advokat i NHO Arktis i Tromsø, NHOs regionforening for Svalbard, Troms og Finnmark, har engasjert seg i saken. Han presiserer at han selv jobber under ordnede forhold.

- Jeg synes det er provoserende når partnere og prinsipaler hever millionlønninger, samtidig som advokatfullmektiger unndras sin rettmessige overtidsbetaling. Det er skadelig for advokatstanden når NRK og større medier rapporterer at vår bransje er blant de dårligs

Les mer

Flere saker fra Advokatbladet

- Å legge om samfunnets infrastruktur til nye energikilder er komplekse prosesser som bare lar seg gjennomføre i et velregulert format. Advokater og jussen er viktige premissgivere inn i dette.
Advokatbladet 18.09.2020
En organisasjonsadvokat avslo å gi rettslig bistand til et medlem på bakgrunn av et regelunntak som det ikke var opplyst om på organisasjonens nettsider. Advokaten får kritikk av Disiplinærnemnden.
Advokatbladet 17.09.2020
Bruken av advokatverger på offentlig salærsats bør innskrenkes kraftig, mener Justisdepartementet. Advokatforeningen hevder følgene kan bli katastrofale for syke og vergetrengende mennesker.
Advokatbladet 17.09.2020
Domstolen mener at foreldrene ikke har evne og vilje til å samarbeide med barnevernet og fosterforeldrene.
Advokatbladet 16.09.2020
- Vi har liten tradisjon for spesialdomstoler her i Norge, og jeg er selv ikke sikker på om det vil være ønskelig. Men jeg ønsker en slik debatt velkommen, sier Arne Oftedal.
Advokatbladet 16.09.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt