AddToAny

- Overrasket over knivingen mellom organisasjonene

Begynn med noe du synes er gøy. Og husk at du ikke trenger å kunne alt før du begynner. Det er noen av Ida Strømsøs råd til deg som vil inn bistandsbransjen. 27-åringen har nettopp begynt som seniorrådgiver i Redd Barna.
- Jeg synes fortsatt det er litt rart å presentere meg som seniorrådgiver, altså. Men jeg blir nok vant til det, sier Ida Strømsø og ler.

27 åringen fra Oslo har til tross for sin unge alder rukket å få seg en del erfaring fra bistandsbransjen.

Hun har vært praktikant i Norges FN-delegasjon i Roma og også jobbet for FN-organisasjonen FAO i samme by. Så har hun tatt en master i antropologi og nå fått ny jobb i Redd Barna. Der har hun kun vært en måned.

- Hvorfor ønsket du å jobbe med bistand?

- Det har egentlig ikke vært en stor drøm for meg fra tidlig av å jobbe spesifikt med bistand. Men jeg har vært engasjert i miljøaktivisme fra jeg var ganske ung, i Natur og Ungdom og Spire. Så det viktigste for meg har vært å holde på med ting jeg brenner for.

- Det er litt tilfeldig at det ble spesifikt innenfor bistand, men studiene gjorde meg veldig engasjert i utviklingsspørsmål. Så har jeg også alltid vært veldig opptatt av rettferdighet, som har ligget bak valgene jeg har tatt, så det er jo naturlig at jeg havnet på sporet miljø- og utviklingspolitikk.

- Hvor jobber du nå?

- Jeg jobber ved Redd Barnas hovedkontor i Oslo som seniorrådgiver for utviklingspolitikk på klima og mi

Les mer

Flere saker fra Bistandsaktuelt

Reaksjonene også fra politisk hold er sterke etter at regjeringen foreslår å redusere bistandsbudsjettet til 0,75 prosent av BNI og ikke opprettholde én-prosentmålet, slik de lovte i regjeringserklæringen.
Bistandsaktuelt 06.10.2022
Utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp) føler seg ikke som noen budsjett-taper tross harde ord fra en del bistandsorganisasjoner og opposisjonspartier.
Bistandsaktuelt 06.10.2022
- Dette er et katastrofalt budsjett for verdens fattige med bistandsprosent på 0,75 prosent.
Bistandsaktuelt 06.10.2022
Regjeringen foreslår et samlet bistandsbudsjett på 43,8 milliarder kroner for 2023. Humanitær innsats, kamp mot sult og klimaendringer og kvinners rettigheter er satsingsområder på et budsjett som ellers er sterkt preget av Ukraina-krigen.
Bistandsaktuelt 06.10.2022
Hvor store er egentlig pris- og renteeffektene av noen ekstra milliarder på bistandsbudsjettet? Vi har spurt to makroøkonomer.
Bistandsaktuelt 05.10.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt