AddToAny

Oslopolitiet med tøffere linje mot knivhendelser: - Det kunne ikke fortsette

- Når noen blir tatt for andre gang innenfor en periode på seks måneder, ble det bestemt at vi skulle være hardere i klypa, sier Morten Reppen, seksjonspåtaleleder i Oslo politidistrikt. Nå ser de de første resultatene.
- Mot slutten av 2018 og begynnelsen av 2019 så vi en økning i saker hvor kniv var involvert, som vi opplevde som bekymringsfull. Både saker hvor det ble utøvd vold med kniv, truet med kniv, eller der kniv ble båret på offentlig sted, sier politiinspektør Morten Reppen, seksjonspåtaleleder ved felles kriminalenhet, til Politiforum.

Oslo politidistrikt bestemte derfor at de var nødt til å ta noen nye grep, for å få kontroll på knivbruken. De økte antall våpenvisitasjoner på konkrete steder, som for eksempel t-banestasjoner, der alt og alle ble visitert i søk etter kniver.

8. april i år vedtok Oslopolitiet også et eget lokalt knivdirektiv hvor de blant annet høynet bøtesatsene for å bære kniv på offentlig sted.

Minstesatsen er i dag satt til 12.000 kroner, når en person blir tatt for å bære kniv på offentlig sted for første gang. Og bøtene kan økes helt opp til 20.000 kroner ved bæring av spesielle kniver, på utsatte steder, eller i bestemte situasjoner.

- Vi så en økning i at kniv ble båret på offentlig sted, og sånn kunne det ikke fortsette. Vi måtte ta noen grep. Dette dreier seg jo om saker som påvirker tryggheten til borgerne, det har vært mye mediafokus på det, og det er alvorlig for det kan fort utvikle seg til mer alvorlige saker når folk først bære

Les mer

Flere saker fra Politiforum

Handler politiet på andre måter når de bruker droner? Og blir dronen et supplement eller en erstatning, og i så fall for hva? Det skal forsker Jenny Maria Lundgaard finne ut.
Politiforum 12.11.2019
Politietaten vil være preget av at den desidert største gruppen har bakgrunn fra Politihøgskolen og erfaringer fra aktiv polititjeneste. Men det betyr ikke at vi andre ikke kan bidra med helt nødvendig og viktig kompetanse.
Politiforum 11.11.2019
- Medbestemmelsen i Forsvaret er truet, skriver nestleder i Norges offisers- og spesialistforbund. Han ber tillitsvalgte i politiet følge nøye med, så ikke det samme skjer i politiet.
Politiforum 11.11.2019
Vi var livredde for å bli sendt hjem uten bestått kurs. Løsningsforslagene var mange: Kjøre i grøfta med vilje, finne en mistenksom bil å stanse og få det loggført, gi opp og dra hjem, eller være ærlig.
Politiforum 10.11.2019
Med en rekkevidde på 250 nautiske mil og løftekapasitet på 750 kilo, er politiets nye helikoptre klare til å bistå i alt fra leteaksjoner til skarpe oppdrag, og i det daglige politiarbeidet.
Politiforum 09.11.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt