AddToAny

Oslomet-rektor vil legge ned studiested

Rektor Curt Rice på Oslomet ønsker å flytte hele Kjeller-miljøet til Oslo, men vil først høre hva ansatte og studenter mener.
- Slik det ser ut nå mener jeg at samlokalisering i Pilestredet vil gi Oslomet de beste mulighetene for virksomhet i framtiden. Jeg heller derfor i retning av å ikke inngå ny leiekontrakt på Kjeller. Det er imidlertid viktig for meg å få organisasjonens vurdering av dette, før jeg kan fremme en sak for universitetsstyret, sier rektor Curt Rice til Khrono.

I et brev til fakultetsstyrer, sentre og studentparlamentet ber Rice om deres vurdering av om Oslomet skal inngå en forlenget leieavtale på Kjeller frem til 2043 eller satse på samlokalisering i Pilestredet.

Saken vil også drøftes med tillitsvalgte og med hovedverneombudet, opplyser Rice. Planen er å legge saken fram for universitetsstyret for vedtak 12. mars.

Rice sier at det viktigste momentet er at en samlokalisering kan gi faglige gevinster og bedre læringsmiljø. Økonomi og arealeffektivitet er også et argument.

- Vi vil slippe å betale husleie på Kjeller, men en samlokalisering i Pilestredet vil kreve noe ombygging og eventuelt leie av tilleggslokaler. I tillegg er vi i en situasjon der vi må reforhandle flere leiekontrakter i Pilestredet de nærmeste årene, noe som kan gi en mer utfordrende økonomisk situasjon, sier han.

Dagens leiekontrakt på Kjeller går fram til august 2023 med en årlig leie på 52 millioner kroner. Den nye, fremforhandlede avtalen med Hemfosa som nå er godkjent av Kunnskapsdepartementet, gir et husleiekutt på 20 millioner per år.

Image-text:

Selv om Oslo alltid var størst, er balansen endret, og andelen som studerer på Kjeller, har gått ned fra 20,5 til 16 prosent. Arkivfoto: Julia Loge

Gå til mediet

Flere saker fra Forskerforum

- Dersom en av våre ansatte skulle komme med lovstridige ytringer, kan ikke dette forsvares, sier rektor Anne Borg.
Forskerforum 28.02.2020
Naturforskere får kritikk for kolonialisme mot reindriftssamer i ny publikasjon fra SAIH.
Forskerforum 28.02.2020
Jan Fridthjof Bernt er kritisk til det nye forslaget til universitets- og høyskolelov.
Forskerforum 27.02.2020
Flere ansatte, mer penger, flere publikasjoner og mer anvendt forskning. «Det er en veksthistorie», sier NIFU-forsker som har studert utviklingen over 20 år.
Forskerforum 26.02.2020
Her er sju skavanker som kan gi folk som Jon Helgheim litt rett, presentert alfabetisk.
Forskerforum 25.02.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt