AddToAny

Opptatt av å utnytte og bygge opp ressursene

Opptatt av å utnytte og bygge opp ressursene
- Vi kommer fortsatt til å være et parti som er opptatt av å utnytte skogressursene våre til aktiv drift og til å se mulighetene for å øke volumene på en måte som gjør at vi holder aktiviteten i skogen oppe og kan bygge ny industri.
Fremskrittspartiets gjeldende program omfatter perioden 2017-2021, nytt skal vedtas i mai. - Hadde jeg visst hva som kommer til å stå der, skulle jeg fortalt det, men det er foreløpig under arbeid. Men jeg tror at den politikken som er programfestet i 2017 og som sier noe om retning, kommer til å ligge fast.
Det sier Fremskrittspartiets Jon Georg Dale, tidligere statsråd i både Landbruks- og matdepartementet og i Samferdselsdepartementet, nå stortingsrepresentant og medlem i Energi- og miljøkomiteen.
- Vi kommer fortsatt til å være et parti som er opptatt av å utnytte skogressursene våre til aktiv drift. Og vi vil se muligheter for å redusere avskoging - herav påskoge - samtidig som vi gjør det på en måte som holder aktiviteten i skogen oppe. Da kan vi bygge ny industri på bakgrunn av tømmerstokken slik vi tradisjonelt har gjort, men hvor vi dessverre har tapt konkurransekraft gjennom et par tiår.
- For å få opp ny industri må volumene opp og transportkostnadene ned. Det siste job
Gå til mediet

Flere saker fra Norsk Skogbruk

Av årsmeldingen framgår det at tømmervolumet falt med 8% fra rekordåret 2019 til 2020, det tilsvarer 111 000 m?3;. Og en gjennomsnittlig prisnedgang på mer enn 50 kroner pr m?3; for massevirke sørger for kraftig redusert tømmermargin. Til sammen medførte dette at driftsresultatet ble redusert fra 10 til 2 millioner kroner.
Norsk Skogbruk 22.03.2021
Mange skogsarbeidere opplever helseproblemer som de mener kommer av eksos fra motorsaga. For å hjelpe på dette problemet har man utviklet et tilleggsutstyr som leder eksosen bort fra innåndingsluften.
Norsk Skogbruk 22.03.2021
Det er fem år siden den frivillige miljøsertifiseringen for bygg i Norge, BREEAM-NOR reviderte retningslinjene. Byggsektoren har utviklet seg og nå er det tid for å utfordre på nye miljøkrav. Blant annet på rehab og gjenbruk.
Norsk Skogbruk 22.03.2021
En fortidsromantisering om bærekraftige fiskerier og harmoniske kystlandskap kan også møtes med en annen historiefortelling: Fremvekst i primærnæringer som fiskeri og beitebruk i middelalderen førte nemlig mange steder til ren avskoging langs norskekysten.
Norsk Skogbruk 22.03.2021
FRP FORESLO NYLIG å kalkulere skogen inn i klimaregnskapet - slik EU gjør. Vi mener EU gjør det helt rette og at Norge skal følge opp.
Norsk Skogbruk 22.03.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt