AddToAny

Opprører mener anslaget er moderat

Bondeopprører Hans Jørgen Boye mener anslaget på 11,8 mrd. er moderat.
Hans Jørgen Boye er en av fem bondeopprørere, og mener Bondebladet har kommet med et moderat anslag på hvor mye det vil koste å innfri kravene fra Bondeopprøret.

- Det trur jeg ikke er et for stort beløp i hvert fall. Vi har regna med 100 milliarder i egenkapital i jordbruket, sier Boye.

- Hva tenker du om anslaget vi har gjort?

- Der ser du hvor mye midler gårdbrukeren nå setter inn, som en gjennomsnittlig arbeidstaker ikke ville finne seg i å gjøre. I dag er det alle gårdbrukere som har lagt inn dette her, og det har vi ikke råd til å gjøre lenger. Det er politikerne som må ta et valg om de vil fortsette med norsk mat eller ikke, svarer Boye.

- Når du ser på kostnadene som øker, og vi ikke har noen mulighet til å ta ut det på produktene og prisene våre, det må de bare ta inn over seg. Den norske bonden tjener ikke penger til at neste generasjon kan gå inn i næringa. Mange har tatt kontakt og sagt at vi har helt rett i beskrivelsen, sier han videre.

I saken vi har lenket h

Les mer

Flere saker fra Bondebladet

Sp, Ap, SV, Rødt og MDG vil øke bondens inntekt. Partiene er enige om å ta grep for å svekke dagligvarekjedenes makt og inntjening.
Bondebladet 27.07.2021
Klimaendringene fører stadig flere ut i sult, og verden må endre kurs, lyder den tydelige beskjeden Åslaug Haga i FNs jordbruksfond.
Bondebladet 27.07.2021
Både Tyr og Fatland ber storfebøndene være påpasselig med sikkerheten i tilfelle uvedkommende forsøker å ta seg inn i fjøset.
Bondebladet 27.07.2021
Islamsk Råd Norge (IRN) har gjenoppstått som kontrollinstans for halalkjøtt etter bruddet med Nortura i 2017, melder Vårt Land.
Bondebladet 27.07.2021
Mattilsynet gjennomførte i perioden november 2020 til april 2021 en storaksjon mot innførsel av hunder til Norge. Aksjonen endte med flere politianmeldelser.
Bondebladet 26.07.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt