AddToAny

Oppdrag: Gjøre fastlegeordningen mer populær for medisinstudenter

Et nytt ekspertutvalg skal se på hvordan man kan gjøre jobben som fastlege mer populær for medisinstudenter. Det er Norsk medisinstudentforening glade for.
Utfordringene i fastlegeordningen har økt over tid. Flere har ønsket grep fra regjeringen. Nå har regjeringen satt sammen et ekspertutvalg som skal gå gjennom fastlegeordningen og komme med forslag til tiltak. Det melder regjeringen i en pressemelding.

Som en del av mandatet utvalget har fått, skal de se på endringer i utdanningsløpet og se på tiltak som kan gjøre jobben som fastlege attraktiv for medisinstudenter.

- Vi er glade for at regjeringen går inn for å redde fastlegeordningen med mål om å sikre en bærekraftig ordning både for pasienter og legene. Det blir spennende å se hva de nye tiltakene blir for å redde ordningen, men vi mener at det viktigste er å sikre en bærekraftig finansiering, sier Maja Elisabeth Mikkelsen, leder i Norsk medisinstudentforening (Nmf) til Khrono.

Dette skal de gjøre

Ekspertutvalget ledes av Kjetil Helle, fagdirektør for helsetjenesteforskning ved Folkehelseinstituttet. Hovedoppgaven utvalget har fått er å gjøre fastlegeordningen mer bærekraftig. En av utfordringene har vært rekruttering av nye fastleger, dermed er utdanningsløpet en del av områdene som utvalget skal se på. Slik lyd

Les mer

Flere saker fra Khrono

Norsk forskning har i betydelig grad hevet seg de seneste årene. SFF-ordningen har vært sentral, skriver Svein Stølen og Åse Gornitzka.
Khrono 24.09.2022
Kun et fåtall vet hvilke avgjørende forslag for Forskningsrådet som kommer, eller ikke kommer, i forslag til statsbudsjett for 2023.
Khrono 24.09.2022
Rektor Dag Rune Olsen skal ta mer kontroll over pengebruken på fakultetene ved UiT, ifølge forslag til ny instruks.
Khrono 24.09.2022
Masteroppgåva handla om spermkval. Men biolog Elisabeth Rødland har skrive doktorgrad om mikroplast og biltrafikk.
Khrono 24.09.2022
Det blåser kraftig rundt amerikanske universitetsrangeringer. - En vits, mener USAs utdanningsminister.
Khrono 24.09.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt