AddToAny

Nytt regelverk for smågris

Norsvin mener arbeidet har tatt for lang tid, og at resultatet ikke tar nok hensyn til avlsarbeid.
Det nye konsesjonsregelverket for smågrisproduksjon er klart. Det ble bestilt av partene i jordbruksoppgjøret 2018. Administrerende direktør i Norsvin, Olav Eik-Nes mener arbeidet med regelverk har gått i overkant tregt, men er ganske fornøyd med resultatet.

- Vår umidelbare reaksjnon er at at vi er fornøyd med at det som har kommet, nå som det er endelig er klart. Det vi ser er at flere av de tingene Norsvin spilte inn i vårt høringsinnspill er tatt til etteretning.

Det er fortsatt alspurker som er målepunktet, det vil si purker som har hatt minst ett kull. Det nye er at det settes en grense for hvor mange nye purker du kan rekrutere. Grensene blir som følger:

Bruksbesetninger:

Les mer

Flere saker fra Bondebladet

Ap og KrF er uenige om behovet for å starte opp beredskapslagring av korn. - Ikke målrettet eller kostnadseffektivt, fastholder landbruks- og matministeren.
Bondebladet 21.11.2019
Lars Ingvald Folkedal i Hardanger har bygd både slakteri og eige sagbruk på garden.
Bondebladet 21.11.2019
Skognæringa i Midt-Norge har blitt utpekt som en av de fire nye «Arena Pro-klyngene» i Norge. WoodWorks! er den eneste klyngen for tre- og skognæringa i regjeringens satsing.
Bondebladet 21.11.2019
De tre norske lakseselskapene Mowi, Grieg Seafood og Salmar mistenkes for ulovlig prissamarbeid i USA.
Bondebladet 21.11.2019
De tre professorene Bård Midsund, Ragnar Tveterås og Petter Osmundsen ved Universitetet i Stavanger (UiS) har samtidig som de har uttalt seg negativt om konsekvensene av innretningen på en mulig lakseskatt, ledet et prosjekt betalt av Fiskeri- og
Bondebladet 21.11.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt