AddToAny

Nytt regelverk for smågris

Norsvin mener arbeidet har tatt for lang tid, og at resultatet ikke tar nok hensyn til avlsarbeid.
Det nye konsesjonsregelverket for smågrisproduksjon er klart. Det ble bestilt av partene i jordbruksoppgjøret 2018. Administrerende direktør i Norsvin, Olav Eik-Nes mener arbeidet med regelverk har gått i overkant tregt, men er ganske fornøyd med resultatet.

- Vår umidelbare reaksjnon er at at vi er fornøyd med at det som har kommet, nå som det er endelig er klart. Det vi ser er at flere av de tingene Norsvin spilte inn i vårt høringsinnspill er tatt til etteretning.

Det er fortsatt alspurker som er målepunktet, det vil si purker som har hatt minst ett kull. Det nye er at det settes en grense for hvor mange nye purker du kan rekrutere. Grensene blir som følger:

Bruksbesetninger:

Les mer

Flere saker fra Bondebladet

Droner og GPS-sender på rein skal tas i bruk i nytt forskningsprosjekt, for å bevise store tap til rovdyr.
Bondebladet 04.08.2020
Espen Mørch Andersen og samboeren ser seg nødt til å avvikle saueproduksjonen, etter tap av 13 lam og én søye halvveis i sesongen.
Bondebladet 04.08.2020
Forskere fant at bønder med hell kan kombinere UV-lys og nyttedyr i kampen mot mjøldogg-sopp i grøntnøringa.
Bondebladet 04.08.2020
Mat- og landbruksminister Olaug Bollestad har skrevet et innlegg om hvorfor min kritikk av hennes manglende handlekraft når det kommer til jordvern, ikke er noe hun har tenkt å følge opp.
Bondebladet 03.08.2020
- Vi kommer ikke til å kreve at de som har litt underbetalt, får etterbetalt lønna, sier avdelingsleder Cathrine Reusch i Arbeidstilsynet.
Bondebladet 03.08.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt