AddToAny

NYTT ÅR OG NYE MULIGHETER

NYTT ÅR OG NYE MULIGHETER
Nyttårsforsetter, ambisjoner om endring, motivasjon for å ta et tak - ja, det er mange av oss som har mål når januar starter med blanke ark. Og vi har hatt det før! Så er det kanskje slik at det ble med tanken. Hva skal egentlig til for at vi får til endringer?
Endringer er vanskelig, det vet vi. Jeg mener at det er særlig tre områder som kan være viktige å tenke gjennom for å få til endring:
Hva slags endring er det jeg ønsker å gjøre? Hvor skal jeg legge lista? Hvorfor skal jeg gjøre den endringen? Hvilken motivasjon har jeg, hva motiverer meg? Hva skal til for at jeg får det til?

HVA SKAL JEG GJØRE?
Med nytt år, etter jula, er det mange som vil endre kosthold, trene mer, gå ned i vekt og bli «sunnere». Det er ganske vage mål. Hvis målet er å endre kostholdet - hva er det egentlig jeg skal gjøre da? Det første en må spørre seg er hvorvidt en skal gjøre små justeringer på det kostholdet en allerede har eller om det handler om større omveltninger, som å forsøke en helt ny diett, kutte ut alle karbohydrater eller bli vegetarianer, for å nevne noen eksempler. Ukeblader og nettsider er fulle av artikler og råd. Hva har jeg lyst til, hva skal til for å nå de målene jeg ønsker og hva innebærer egentlig disse endringene for meg? Det må være realistisk, fungere sosialt og i familien, være noe en kan trives med og ikke minst noe som kan vare over tid. Kortvarige endringer blir ofte bare nederlag fordi en ikke klarer å nå målene. Å vedlikeholde nye vaner eller rutiner er gjerne en større jobb enn å gjøre endringer i en kortere periode.
De
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

Det er ikke bare i Norge vi spiser komler. Den er kjent som tilbehør både i Sverige, Ukraina, Polen og Sentral-Europa. I Litauen er potetball nasjonalretten. Gnocchi er italienernes svar på komle.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Et nytt innovasjonsprosjekt skal gjøre offentlig innkjøp av mat og cateringstjenester mer bærekraftig. I prosjektet «Kjøp bærekraftig» ses det til kjøkkentjenesten i Arendal kommune som har jobbet målrettet med dette i over 20 år.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Lerum har hatt stor suksess med saft uten tilsatt sukker, men den folkekjære solbærsirupen har vist seg å være vanskelig å endre. Frem til i år.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Å være kokk og fagarbeider er en fysisk og mentalt krevende profesjon og kan sammenlignes med idrett. Utøvere kan ikke prestere på høyt nivå uten å være i slaget. Dette krever riktig kosthold, mosjon og balanse mellom arbeid og hvile.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Totalt var det 4,4 millioner sidevisninger på Godfisk i 2023. Det er en økning på hele 600.000 sammenlignet med året før. Nok en gang var det oppskrifter på laks og torsk som tronet på søketoppen.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt