AddToAny

Nysgjerrighet og vitebegjær må være trumfkort

Nysgjerrighet og vitebegjær må være trumfkort
Stereotype tilbakemeldinger i barnehagen kan forsterke kjønnsforskjeller i skolen.
Denne uka markerte vi den nasjonale barnehagedagen, og temaet «Barns nysgjerrighet» er årets fokusområde.

De siste månedene har vi fått to ekspertutvalgs rapporter, som har betydning for barnehagen (Ekspertrapporten om barnehagelærerrollen) og skolen (Stoltenbergrapporten).

Barnehagelærerens arbeid med å fremme barns nysgjerrighet, undring og utforsking er løftet fram i ekspertrapporten om barnehagelærerrollen. Stoltenbergrapporten foreslår at utforsking blir bindeleddet mellom barnehage og skole.

FAKTA Om artikkelforfatterne

Anne-Line Bjerknes: Førsteamanuensis, Fakultet for humaniora, idretts- og utdanningsvitenskap, Institutt for matematikk og naturfag, Universitetet i Sørøst-Norge.

Karin Hognestad: Førsteamanuensis, Institutt for pedagogikk, og leder for Senter for Barnehageforskning, utvikling og innovasjon, Universitetet i Sørøst-Norge

Hva skal de lære, og hvordan?

En av konklusjonene i Ekspertrapporten om barnehagelærerrollen er at det er behov for nytenkning i formidlingsformen av kunnskap i barnehagen, og at det er behov for å gi læringsbegrepet et barnehagefaglig innhold som rommer en helhetlig tilnærming til barnehagen som læringsarena.

Hva skal barna lære, og hvordan skal de lære det i barneha

Les mer

Flere saker fra barnehage.no

- Jeg reagerer på det jeg oppfatter som utidig innblanding fra Utdanningsforbundet før landsmøtet i PBL, og en innblanding i en demokratisk prosess, sier Børge Lindkvist.
article_web barnehage.no 25.03.2019
Godt hjulpet av et flunke nytt barnehagebygg fikk Britt Helen Aavik og resten av de ansatte i Hagehaugen barnehage til det de ønsket seg: Frittgående barn.
article_web barnehage.no 25.03.2019
«Ettersom fokuset på kvalitet er økende i dagens samfunn er det ingen unnskyldning for å nedprioritere barna og maten de får servert,» skriver barnehagelærerstudentene Stig Ronny Kvam og Ann-Kristin Gjellestad.
article_web barnehage.no 25.03.2019
- Hvis barnehageansatte er veldig usikre på hvordan de skal møte barns seksuelle leker blir også barna usikre.
article_web barnehage.no 22.03.2019
Etter å ha sagt nei siden 2013, snudde politikerne. Fra høsten 2020 blir det barnehage i tilknytning til Toten Montessoriskole. - Da vi endelig fikk ja, trodde vi nesten ikke på det, forteller styreleder Linda S. Holthe og rektor Unn Sethne.
article_web barnehage.no 22.03.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt