AddToAny

Nye regler blir snart vedtatt: Gjør dere klare for digitale årsmøter

Nye regler blir snart vedtatt: Gjør dere klare for digitale årsmøter
De nye reglene om digitale årsmøter i sameier og borettslag skal straks vedtas i Stortinget og kommer i løpet av våren.
Dette kan være praktisk for mange, men det er likevel en del ting man skal passe på hvis man skal gjennomføre årsmøtet digitalt, forteller advokat Annita Magnussen i Huseierne.

Av:

Digitale årsmøter i sameier - og generalforsamlinger i borettslag - er nå i ferd med å bli lovlig på permanent basis. I fjor kom det hasteregler som følge av koronapandemien, og det siste året har Kommunal- og moderniseringsdepartementet arbeidet med regler for å gjøre ordningen permanent.

Lovforslaget kom i februar, og skal behandles i Stortinget tidlig i mars. Det forventes at reglene blir satt i kraft fort, slik at de kan gjelde for årets årsmøter og generalforsamlinger.

Dermed blir det lov å ha digitale årsmøter, men altså ikke noe krav.

NB: Reglene vil være de samme for årsmøter i sameier og for generalforsamlinger i borettslag. Her går vi gjennom de viktigste reglene. Vi vil av praktiske grunner for det meste bruke begrepet "årsmøte" i teksten, men det vil også gjelde generalforsamlinger i borettslag.

Huseierne har egne gjennomgangnger på nettsidene over gjennomføringen av årsmøter og generalforsamling blir oppdatert når reglene er vedtatt.

Planlegg for digitale årsmøter nå

Dette betyr at dere kan starte å planlegge for digitale årsmøter nå i vår, hvis dere ønsker. Men det vil altså være en del krav som skal være oppfylt, både til valg av plattform og til gjennomføringen.

- Styrene må tenke gjennom om, og i så fall hvordan, et digitalt møte kan gjennomføres i hvert enkelt sameie. Hvem er sameierne, og vil de ha kunnskap nok til å gjennomføre årsmøtet digitalt? Hvordan skal man få med alle? Hvordan skal sameiet tilfredsstille alle kravene som settes til en slik gjennomføring? Dette må styrene få klarhet i før innkallingen sendes ut, forteller Annita Magnussen, advokat i Huseierne.

GOD PLANLEGGING: Huseiernes advokat Annita Magnussen arbeider mye med regler for sameier og borettslag. Hun anbefaler styrene å starte arbeidet med å planlegge eventuelle digitale årsmøter nå. For det er en god del som skal på plass.

Annita Magnussen fortelle videre at innkallingen til et digitalt årsmøte kan sendes ut før loven trer i kraft, men møtet må ikke avholdes før vi har hjemmelen klar.

Fysisk eller digitalt møte?

De nye reglene som er foreslått legger opp til at det er styrets valg om møtene skal gjennomføres digitalt e

Les mer

Flere saker fra Hus & Bolig

Første bud: Vent med å rake plenen til den har tørket opp! Men er den tørr er det bare å sette i gang.
Hus & Bolig 16.04.2021
NYE TALL: Kommunene har budsjettert med 418 millioner kroner mer i inntekter fra eiendomsskatt fra bolig og fritidsbolig i år sammenlignet med i fjor. Det er en økning på 5,5 prosent. Det viser Huseiernes kommuneundersøkelse.
Hus & Bolig 15.04.2021
RENTEBAROMETER APRIL: DNB er på krigsstien og vil kjøpe opp Sbanken. Blir det gjennomført, vil bankkonkurransen bli dårligere. Denne sammenslåingen bør ikke få lov til å bli gjennomført. Se hvilke banker som har de beste tilbudene til deg nå!
Hus & Bolig 14.04.2021
Du får fradrag i skattemeldingen hvis du har hatt utgifter til refinansiering. Men det kan være litt vanskelig å få ført det. Huseiernes ekspert viser hvordan.
Hus & Bolig 14.04.2021
Huseiermedlem Jan Henry Nilsen hadde vært trofast kunde hos sitt tidligere forsikringsselskap i over 30 år. - Mitt råd til alle; ikke vær så dum som meg; bytt forsikring, sier han!
Hus & Bolig 12.04.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt