AddToAny

Nye «regler» for hva som følger med boligen ved salg: Nå skal ikke kjøleskapet automatisk følge med

Fra 2020: Eiendomsmeglerne har oppdatert listen over hva som som i utgangspunktet skal følge med bolig ved salg. Den nye listen har noen nyheter og klargjør en del usikkerhetsmomenter.
Av:

Eiendomsmeglerorganisasjonene lanserte tirsdag 19. november den nye "løsørelisten" som sier hva som i utgangspunktet skal følge med en bolig ved salg.

Løsøre som taklamper, kjøleskap og gardinstenger skaper fra tid til annen utfordringer for både boligselgere og - kjøpere.

Selgerne tror de kan ta med seg noe som kjøperen tror de har kjøpt. Dette skaper problemer og misnøye i salgsprosessen.

Den nye løsørelisten som skal gjelde fra 1. januar 2020 forsøker å løse disse problemene. Listen er laget av Norges Eiendomsmeglerforbund, EiendomNorge og eiendomsadvokatene i fellesskap, og er anbefalt brukt ved boligsalg gjennom eiendomsmegler.

NB: Vi skriver regler i anførselstegn i overskriften for løsørelisten er et utgangspunkt, og det er avtalefrihet. Se lenger ned i saken.

Størst endring for hvitevarer

Den største endringen i en nye løsørelisten gjelder hvitevarer på kjøkkenet. I den gjeldende listen står det at hvitevarer som er på kjøkkenet medfølger. Dette har vært for eksempel kjøleskap, komfyr, oppvaskmaskin mm.

Dette prinsippet snus nå slik at hvitevarer på kjøkkenet ikke medfølger - med mindre det er særlig omtalt i salgsoppgaven.

Som vi skriver i overskriften: Det betyr blant annet at kjøleskap ikke følger med boligen som en hovedregel.

Dette er en stor endring i listen, men kanskje ikke så stor endring i pr

Les mer

Flere saker fra Hus & Bolig

Gjør det selv, eller DIY (do it yourself) ble oppfordringen. Så her har vi funnet frem lastepaller og verktøy og laget en plantehylle i etasjer for balkonger med liten plass.
Hus & Bolig 10.07.2020
239 norske kommuner har eiendomsskatt på hytter. Av de ti største hyttekommunene i Norge er det bare tre som ikke har eiendomsskatt.
Hus & Bolig 07.07.2020
Uansett om du skal på besøk, får besøk, skal reise eller bare ta livet med ro hjemme i sommer, er det visse skrevne og uskrevne regler du bør forholde deg til.
Hus & Bolig 03.07.2020
Geithamsen har vært sjelden i Norge, men observeres stadig oftere. Varmen i juni kan ha vært gunstig for den. Kommer monstervepsen på besøk så hold deg i ro!
Hus & Bolig 03.07.2020
Den nesten altetende brunsneglen sprer seg stadig, og er registrert i minst 45 prosent av landets kommuner. Den kan og bør bekjempes både vår, sommer og høst. Vi gir deg rådene.
Hus & Bolig 03.07.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt