AddToAny

Nybø avviser fusjon mellom Bodø og Tromsø

Nybø avviser fusjon mellom Bodø og Tromsø
Statsråd Iselin Nybø avviste alle spekulasjoner om at en fusjon mellom de to universitetene i Nord-Norge kan være aktuelt, da hun møtte styret ved Nord universitet fredag.
Værnes/Oslo (Khrono): - En sammenslåing av UiT Norges arktiske universitet og Nord universitet står ikke på departementets agenda. Det er heller ikke et mål for departementet at Nord universitet skal gå tilbake å bli høgskole, innledet statsråd Iselin Nybø sitt møte med styret ved Nord universitet fredag, til spredt klapping.

Det har vært mye uro rundt Nord universitet siden de tre institusjonene, Universitetet i Nordland, Høgskolen i Nesna og Høgskolen i Nord-Trøndelag fusjonerte for tre år siden.

Statsråden inviterte seg selv

Statsråd Iselin Nybø hadde selv bedt om å få komme til styremøtet ved Nord for å «snakke alvor», som hun har sagt til flere aviser før møtet, og hun har også varslet at hun skal på besøk til Bodø senere i januar for å snakke med ansatte.

Dere har den nødvendige kompetansen som skal til for å løfte Nord universitet - det gjelder hele styret. Iselin Nybø Statsråd

Det nye alvoret i situasjonen oppsto i november i fjor da det ble kjent at Nokut har gått til tilsyn med en av doktorgradene og er i tvil om kvaliteten. Dersom universitetet mister akkrediteringen på en av doktorgradene sine, oppfyller de ikke lenger kriteriene for hva som skal til for å kunne kalle seg et universitet.

Det var en usedvanlig krass tilsynsdirektør i Nokut som sa før besøket sitt i Nord:

- Vi mener å ane konturene av en institusjon som ikke makter, eller har tilstrekkelig interesse for kvalitetsarbeid. Det er en samlet utfordring som Nord er nødt til å ta på alvor, sa tilsynsdirektør Øystein Lund til Khrono før styremøtet 20. desember.

Tillit til styret

Statsråd Iselin Nybø hadde før fredagens møte også uttalt seg til flere medier om alt som ikke er bra ved Nord.

Da hun ankom Væ

Les mer

Flere saker fra Khrono

Svenske forskere har levd uten avtale med forlaget Elsevier i trekvart år. De prøver å unngå publisering i Elsevier, men har foreløpig ellers ikke merket store endringer. Norske forskere tror piratnettsteder kan bli flittig brukt.
article_web Khrono 20.03.2019
Oppsparte midler av penger overført fra statsbudsjettet gikk ned fra fra 3,8 milliarder i 2017 til 3,4 milliarder kroner fjor.
article_web Khrono 20.03.2019
De to mannlige kandidatene til ledervervene i Norsk studentorganisasjon stemte nei til kjønnskvotering under debatten lørdag. NSOs offisielle politikk er at kjønnskvotering og kjønnspoeng kan tas i bruk.
article_web Khrono 19.03.2019
Om man synes godkjenning av en astrologiutdanning som fagskole er paradoksalt, er det bare begynnelsen.
article_web Khrono 19.03.2019
Karen Uhlenbeck er første kvinne til å vinne Abelprisen på seks millioner kroner. - Hennes arbeid har ført til noen av de mest dramatiske fremskrittene i matematikken de siste 40 årene, heter det i juryens begrunnelse.
article_web Khrono 19.03.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt