AddToAny

Nybø avviser fusjon mellom Bodø og Tromsø

Nybø avviser fusjon mellom Bodø og Tromsø
Statsråd Iselin Nybø avviste alle spekulasjoner om at en fusjon mellom de to universitetene i Nord-Norge kan være aktuelt, da hun møtte styret ved Nord universitet fredag.
Værnes/Oslo (Khrono): - En sammenslåing av UiT Norges arktiske universitet og Nord universitet står ikke på departementets agenda. Det er heller ikke et mål for departementet at Nord universitet skal gå tilbake å bli høgskole, innledet statsråd Iselin Nybø sitt møte med styret ved Nord universitet fredag, til spredt klapping.

Det har vært mye uro rundt Nord universitet siden de tre institusjonene, Universitetet i Nordland, Høgskolen i Nesna og Høgskolen i Nord-Trøndelag fusjonerte for tre år siden.

Statsråden inviterte seg selv

Statsråd Iselin Nybø hadde selv bedt om å få komme til styremøtet ved Nord for å «snakke alvor», som hun har sagt til flere aviser før møtet, og hun har også varslet at hun skal på besøk til Bodø senere i januar for å snakke med ansatte.

Dere har den nødvendige kompetansen som skal til for å løfte Nord universitet - det gjelder hele styret. Iselin Nybø Statsråd

Det nye alvoret i situasjonen oppsto i november i fjor da det ble kjent at Nokut har gått til tilsyn med en av doktorgradene og er i tvil om kvaliteten. Dersom universitetet mister akkrediteringen på en av doktorgradene sine, oppfyller de ikke lenger kriteriene for hva som skal til for å kunne kalle seg et universitet.

Det var en usedvanlig krass tilsynsdirektør i Nokut som sa før besøket sitt i Nord:

- Vi mener å ane konturene av en institusjon som ikke makter, eller har tilstrekkelig interesse for kvalitetsarbeid. Det er en samlet utfordring som Nord er nødt til å ta på alvor, sa tilsynsdirektør Øystein Lund til Khrono før styremøtet 20. desember.

Tillit til styret

Statsråd Iselin Nybø hadde før fredagens møte også uttalt seg til flere medier om alt som ikke er bra ved Nord.

Da hun ankom Væ

Les mer

Flere saker fra Khrono

NSO bør ta tak og sette i gang en prosess for å evaluere studentdemonstrasjonen mot omleggingen av stipendordningen, skriver Daniel Hansen Masvik.
article_web Khrono 23.01.2019
Senterpartiet advarte mot at strukturreformen ville resultere i sentralisering. De ble avfeiet med at dette var skremselspropaganda. Nå skjer nettopp det vi advarte mot, helt uten politisk debatt, skriver Marit Arnstad (Sp).
article_web Khrono 23.01.2019
5 prosent av norske forskere oppgir å ha brutt med god forskningsskikk minst tre ganger de siste tre årene. Urovekkende, heter det i ny rapport.
article_web Khrono 23.01.2019
Å gå år etter år og høre at vi skal avbyråkratiseres og effektiviseres har en personlig kostnad som fort kan bli for stor, skriver rådgiver Jenny Graver ved Universitetet i Oslo.
article_web Khrono 23.01.2019
Historiker Jan Messel mener flere mangler forståelse for den tradisjonen OsloMet står i som profesjonsutdanner. - Det blir helt feil om demokratiet her skal måles som om vi har vært universitet siden tidenes morgen, sier han.
article_web Khrono 22.01.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt