AddToAny

Ny rapport om spillreklame sår tvil om Discovery og Nents dystre spådommer

- Hastverksarbeid blir sjeldent bra, mener Discovery.
Saken oppdateres.

Samme dag som Berit Kjøll og Norges Idrettsforbund (NIF) la frem sin egen rapport om utenlandske spillselskaper og det norske spillmonopolet, kommer kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande med en egen rapport om konsekvenser av stansing av utenlandsk spillreklame.

Rapporten som er utarbeidet av Oslo Economics, som for øvrig Berit Kjøll og NIFs rapport også er, belyser mulige konsekvenser og effekter en lovendring kan ha for aktører i tv-bransjen.

Oslo Economics vurderer at forslaget vil ha en betydelig negativ inntektseffekt for kringkasterne som i dag sender utenlandsk pengespillreklame.

- Det har vært mye oppmerksomhet rundt forslaget og det er viktig for oss å belyse mulige konsekvenser. Samtidig er det viktig å påpeke at dette er et verdivalg. Hensynet til de som sliter med pengespillproblemer må veie tyngst, sier kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande i en pressemelding.

- Hastverksarbeid blir sjeldent bra

Nent Group trekkes frem som den som vil merke størst økonomiske konsekvensene av lovforslaget. Rapporten beregner at NENTs og Discoverys inntekter vil reduseres med minst 250 millioner kroner, og maksimalt 500 millioner kroner.

- Der det mest sannsynlige utfallet ligger omtrent i midten av intervallet, skriver Oslo Economics.

Kampanje har vært i kontakt med NENT, men venter fortsatt på svar.

- Hastverksarbeid blir sjeldent bra. Det bærer denne rapporten preg av. Og den bekrefter dessverre det vi fryktet i dialogen med Oslo Economics, det har vært liten vilje til å lytte til kringkasterne, sier kommunikasjonsdirektør i Discovery, Espen Skoland, til Kampanje.

Flytter ansvaret over på distributørene

I mars la Kulturdepartementet og Trine Skei Grande frem nytt lovforslagi kampen mot ulovlig utenlandsk spillreklame. Det nye forslaget åpner opp for at Medietilsynet kan slå ned på distributørene om de lar kanalene sende ulovlig spillreklame. Med andre ord flyttes ansvaret fra kringkasterne og innholdsleverandørene og over på distributørene.

Kampanje har tidligere omtalt tv-distributørenes eget høringssvar til lovforslaget.

På vegne av tv-distributører som Telenor, Telia (Get) og Altibox, har bransjeorganisasjonen Kabel Norge levert et 26 siders høringssvar til Kulturdepartementets lovforslag om få bukt med ulovlig spillreklame.

Beskjeden deres var krystallklar: lovforslaget om spillreklame «er ikke gjennomførbart».

- Det er ikke gjort et godt nok forarbeid, og man har ikke gjort en god nok analyse av de konsekvenser forslaget vil få hverken teknisk, prinsipielt eller med tanke på Norges EØS-forpliktelse, sa styreøeder i Kabel Norge, Øyvind Husby, til Kampanje i juni.

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

De nye hodene i Diar har begge en fortid i norske Google.
Kampanje 14.12.2019
- Vi har sett at noen av de tingene vi har gjort, i den hensikt å være ekstra tydelige, har blitt oppfattet som at vi har et for nært forhold til annonsøren, sier Espen Egil Hansen til Journalisten.
Kampanje 13.12.2019
- Verden er full av voldtektsofre som aldri har fått prøvd sin sak i rettsapparatet. For mange av dem er Cissi Wallin en helt, selv om hun denne uka ble dømt for ærekrenkelser i en svensk rett, skriver Heidi Helene Sveen.
Kampanje 13.12.2019
VG satser videre på nyheter og har ansatt tre journalister i faste stillinger i nyhetsredaksjonen.
Kampanje 13.12.2019
Filmen til Norgesenergi laget i samarbeid med Something Good vekker følelser i sosiale medier.
Kampanje 13.12.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt