AddToAny

Ny Noradsjef: Fakta skal ha makta

Å fraråde ministre iverksetting av nye satsinger i utviklingspolitikken er ikke en oppgave for Norad, mener direktoratets nye leder - mangeårig statsråd og SV-politiker Bård Vegar Solhjell.
Han sier Norad bør begrense seg til å gi faglige råd om effekter og hindringer for utvikling.

Bård Vegar Solhjell har i mange år vært en profilert skikkelse i norsk politikk, blant annet etter å ha vært statsråd i to departementer, henholdsvis som miljøvernminister og kunnskapsminister i to rødgrønne regjeringer.

Hans siste jobb, som han vil ha fram til årsskiftet, er som generalsekretær i miljøorganisasjonen WWF Norge - en organisasjon som også driver bistandsarbeid i flere utviklingsland.

Nå går han fra å være opptatt av politiske ideer og beslutninger til heller å skulle medvirke til at de settes ut i livet på en best mulig måte, med bakgrunn i faglighet og solid kunnskap, slik han selv framhever.

«Fakta skal ha makta» var slagordet den nye Norad-direktøren proklamerte i intervjuer og taler etter at utnevnelsen var et faktum.

- Politikere skal prioritere

I Norad får Sol

Les mer

Flere saker fra Bistandsaktuelt

Skatt er nøkkelen for å gjera fattige land mindre avhengige av bistand. No pustar Norad nytt liv i Skatt for utvikling-programmet.
Bistandsaktuelt 09.12.2019
FN kårer nok en gang Norge til verdens beste land å bo i. Niger er igjen på bunn. Samtidig er nye typer ulikheter i samfunn verden over i ferd med å utvikle seg, ifølge FN-rapporten.
Bistandsaktuelt 09.12.2019
Samina Ansari fra Drammen har flyttet til Kabul og jobber for å styrke demokratiet. Hun er en av mange barn av innvandrerforeldre som brenner for å hjelpe befolkningen i hjemlandet.
Bistandsaktuelt 08.12.2019
Appen til værtjenesten Yr er allerede populært i mange afrikanske land. Nå skal Meteorologisk institutt (MET) bidra til at varslingstjenestene i Tanzania og Malawi blir enda bedre. Det er land som preges av store klimaendringer.
Bistandsaktuelt 06.12.2019
LEDER: 2019 har vært et år med mange meldinger om konflikter og kriser. Det har også vært en rekordår for den humanitære innsatsen i verden.
Bistandsaktuelt 06.12.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt