AddToAny

Ny film skal informere flyktninger om samtaleterapi

Ny film skal informere flyktninger om samtaleterapi
Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress har laget en informasjonsfilm som skal gi flyktninger, innvandrere og andre en innføring i hva det vil si å gå i samtaleterapi.
INFORMASJONSFILM: - Vi har laget fire animasjonsfilmer for å gi flyktninger, innvandrere og andre en bedre forståelse av hva samtaleterapi er. Vi tror dette vil gjøre at flere får en god start på behandlingen, sier Marianne Opaas ved Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress. Foto: Anne Marie Huck. Ny film skal informere flyktninger om samtaleterapi

22. mar. 2018. Sist oppdatert: 22. mar. 2018.

Mange av de som har flyktet fra krig og uroligheter har med seg vonde opplevelser. For noen vil dette utvikle seg til psykiske lidelser som er vanskelig å håndtere på egen hånd. Men ikke alle er godt kjent med hva det innebærer å gå i terapi, og hvordan dette skal hjelpe. Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress har derfor laget en animasjonsfilm i fire deler som forklarer hva samtaleterapi handler om på flere språk. Den er utarbeidet for å kunne passe på tvers av terapiformer.

- Filmen skal bidra til at flyktninger, innvandrere og andre får en grunnleggende og konkret forståelse av hva de går til. Vi tror dette vil gjøre at f

Les mer

Flere saker fra Psykologisk.no

Det opplyser regjerningen i en pressemelding onsdag. - Å være glad i seg selv og fornøyd med sin egen kropp er bra for helsa.
Psykologisk.no 20.01.2021
- Hverdager er kjempefint. De er det flest av, sier Eirik Hørthe. Psykologen og skribenten blir nå fast bidragsyter i Psykologisk.no Pluss med en spalte som heter nettopp «Hverdagspsykologi».
Psykologisk.no 19.01.2021
For første gang har en metoo-sak nådd Høyesterett. Eksperter oppfordrer nå alle arbeidsplasser til å ha klare rutiner for varsling og forebygging av seksuell trakassering.
Psykologisk.no 19.01.2021
Psykedelika har gjennom en rekke studier vist gode resultater på behandlingen av depresjon, angst, og posttraumatisk stresslidelse. Men hvor nyttig er dette i terapirommet? Det er tema i ukens episode av Pia og psyken.
Psykologisk.no 18.01.2021
Det å gå, i sitt helt eget tempo, kan også være en form for opprør, skriver Tonje Jacobsen-Loraas.
Psykologisk.no 15.01.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt