AddToAny

Ny dokumentarserie om ungdom, rus og avhengighet: - Vil være en bro mellom generasjonene

Stadig flere ungdommer utforsker ulovlige rusmidler, ifølge rapporter. I dokumentarserien «Rus» har regissør Lasse Gallefoss og programleder Leo Ajkic sett nærmere på grensen mellom festing og avhengighet.
Dokumentarserien kommer i fem episoder, hvor vi får møte alt fra russegjenger til rusavhengige på rehabilitering. Programleder Leo Ajkic har hatt lyst til å lage en serie om temaet lenge, og ideen kom da regissør Lasse Gallefoss var i foreldrepermisjon.

- Som småbarnsfar vet man hvordan man skal få barna til å passe seg for ting som er farlige. De hører på når du sier de må ta på hjelm og ikke klatre for høyt opp. De er interessert i det man har å si. Men det tar ikke lang tid før barna blir tenåringer og blir utsatt for helt andre risikoer, sier Gallefoss til Psykologisk.no.

- Jeg kommer ikke til å kunne være der i alle situasjoner, og det er ikke sikkert de forteller meg alt. Jeg ville rett og slett bare lære mer om rusmidler og lage en serie som foreldre kan se sammen med barna sine. Vi i teamet er overbevist om at åpenhet, slik at man får gode samtaler mellom foreldre og barn, er livsviktig.

Russ på 1990-tallet og russ i dag

To russegjenger

Les mer

Flere saker fra Psykologisk.no

Har vi blitt så vant til kunstig belysning at vi glemmer å sette pris på mørket? Det er et av temaene i denne episoden av Pia og psyken, gjestet av journalist og forfatter Kjetil Østli.
Psykologisk.no 06.12.2021
Nye studier tyder på at det psykedeliske stoffet psilocybin har effekt mot både alvorlig depresjon og alkoholavhengighet. Behandlingen kan være tilgjengelig i Norge om noen få år, sier forsker og psykologspesialist Ivar Goksøyr.
Psykologisk.no 01.12.2021
De siste årene har antall personer som oppsøker behandling grunnet kjønnsinkongruens, økt. Men det er uklart hvorfor. Det er tema i denne episoden av Pia og psyken.
Psykologisk.no 30.11.2021
I år er det spådd at vi vil bruke 3,3 milliarder kroner under Black Week. Sannsynligheten for at alt dette er planlagte og nødvendige kjøp, er svært liten.
Psykologisk.no 26.11.2021
Norske arbeids- og organisasjonspsykologer må følge opp de nye globale initiativene for å demokratisere arbeidsplasser, skriver Brita Bjørkelo og Guy Notelaers.
Psykologisk.no 26.11.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt