AddToAny

NTNU vurderer lønnskutt til ledere som ikke får ned midlertidigheten

NTNU vurderer lønnskutt til ledere som ikke får ned midlertidigheten
Dekaner og instituttledere som ikke får ned andelen midlertidige, risikerer å bli straffet på lønnslippen, ifølge forslag.
Universitetsavisa skriver at NTNU jobber med og diskuterer ulike tiltak for å få ned andelen midlertidige ansatte.

Dette var også tema på et møte mellom arbeidsgiver og tjenestemannsorganisasjonene 25. februar.

I referatet fra Sentralt samarbeidsorgan står det at arbeidsgiver foreslår to tiltak:

1) «Ved enheter der vi ikke ser reduksjon av midlertidigheten, vil dette kunne inngå i lønnsvurdering for dekan og instituttleder.» 2) «En ordning med at alle midlertidige tilsettinger ut over 18 mnd. skal godkjennes av rektor.»

- Etter noen år med reduksjon av unødvendig midlertidighet ser vi at tallene har stagnert. Nå har vi fått tydelig beskjed fra statsråden om å ta i bruk kraftigere lut. Dette forutsetter at vi tenker nytt og bredt for å komme frem til ei tiltakspakke som treffer, og som samtidig er gjennomførbar i praksis, kommenterer Arve Skjærvø i HR- og HMS-avdelingen til Universitetsavisa.

Bare på blokken

Han understreker at disse forslagene foreløpig bare er på blokken til arbeidsgiver NTNU. De har ikke konkludert med om tiltaket vil være treffende, og de har heller ikke diskutert med tillitsvalgte.

I midten av mai måned avgjøres det trolig om universitetsstyret skal ta stilling til disse forslagene, ifølge Skjærvø. Han er er leder for faggruppen for strategi og arbeidsgiverfunksjon.

Universitetsavisa spør NTNU hvorfor de vurderer at alle tilsettinger ut over 18 måneder skal godkjennes av rektor.

- Hovedregelen er faste ansettelser. Midlertidighet skal være et unntak. Hovedmålet er å få ned midlertidigheten ved NTNU totalt sett. Hensikten med dette eventuelle tiltaket er å få en helhetlig praksis rundt når man ansetter i lange midlertidige stillinger og når man ikke gjør det. Vi ser en utfordring i at det kan eksistere ulik praksis fra fakultet til fakultet rundt når man ansetter midlertidig og når man heller ansetter fast. I en overgangsfase kan det være behov for å innføre et godkjenningsregime, sier Skjærvø.

I akademia er midlertidigheten blant vitenskapelig ansatte dobbelt så høy som resten av arbeidslivet. Mens andelen midlertidig ansatte i arbeidslivet generelt er på 9 prosent, er andelen dobbelt så høy, 18,3 prosent. Ved NTNU var den i 2018 på 18 prosent.

Image-text:

NTNU vurderer sterke virkemidler for å få ned andelen midlertidige ansatte. Bildet viser immatrikuleringsseremonien og akademisk prosesjon i 2018. Forrerst går NTNU-rektor Gunnar Bovim og nobelprisvinner og professor May-Britt Moser. Foto: Thor Nielsen/NTNU

Gå til mediet

Flere saker fra Forskerforum

Tre uker i praksis viste historiestudenten Helle Kirkhus hvor nyttige humanister kan være.
Forskerforum 23.08.2019
Sofie Høgestøl holdt seg hjemme i en uke etter å ha blitt skjelt ut på jobben. Hun er ikke overrasket over de høye mobbetallene ved universiteter og høyskoler.
Forskerforum 22.08.2019
- Det denne undersøkelsen viser er uakseptabelt. Slik skal vi ikke ha det, sier statsråd Iselin Nybø.
Forskerforum 22.08.2019
Ifølge tiltalen klorte, bet og spyttet studenten på vektere utenfor et konsertsted. Hun skal også ha kommet med rasistiske utfall.
Forskerforum 22.08.2019
Alt kan forklares ut fra en maktlogikk, skriver tillitsvalgt Morten Mediå om prosessen ved Nord universitet
Forskerforum 21.08.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt