AddToAny

NTNU vil undersøke Eikrems Facebook-aktivitet: - Kan gi grunnlag for avskjedigelse

NTNU vil undersøke Eikrems Facebook-aktivitet: - Kan gi grunnlag for avskjedigelse
«Dersom det skulle vise seg at du har brutt IKT-reglementet og står bak de anonyme Facebook-profilene, på tross av at du har benektet dette, vil forholdet kunne gi grunnlag for oppsigelse eller avskjed», skriver dekanen.
Fredag før pinsen sendte NTNU et varsel til førsteamanuensis Øyvind Eikrem om at de som arbeidsgiver vil foreta innsyn i e-postkassen hans og annet elektronisk materiale, skriver Khrono.

Universitetet vil kreve beslag i Eikrems PC, men skal også kontrollere sikkerhetskopier av materiale som kan ha blitt slettet fra PC-en. Formålet er å finne ut om Eikrem har spredd hatefulle ytringer gjennom en anonym Facebook-konto.

Det var i februar i år at Filter Nyheter publiserte flere artikler om aktiviteten fra den anonymiserte profilen. Avisen mente at den kunne dokumentere at profilen tilhørte Eikrem og at Eikrem under pseudonym hadde deltatt i flere lukkede og innvandrerfiendtlige grupper.

Den aktuelle anonymiserte Facebook-profilen skal blant annet ha delt innhold fra nettstedet til den nynazistiske organisasjonen «Den nordiske motstandsbevegelsen» og publisert lenke til en høyreradikal video som forklarer at det foregår en «hvit utslettelse» i regi av «forræderiske regjeringer», ifølge Filter Nyheter.

Ifølge varselet som er referert i Khrono, advares Eikrem om at bruk av NTNUs utstyr til å publisere fremmedfiendtlige ytringer kan føre til avskjedigelse.

«Dersom det skulle vise seg at du har brutt IKT-reglementet og står bak de anonyme Facebook-profilene, på tross av at du har benektet dette, vil forholdet kunne gi grunnlag for oppsigelse eller avskjed», skriver dekanen.

Tidligere har Eikrem uttalt til Forskerforum: «Jeg kjenner meg ikke igjen i de ting som beskrives av Filter og har ingen interesse å diskutere hverken private anliggender, sosiale medier eller øvrig punkter».

Eikrem vil ikke kommentere den nye vendingen i saken overfor Khrono. Avisen referer til svarbrevet fra Eikrems advokat til NTNU, som protesterer mot innsynskravet til NTNU. Svanem mener innsynskravet vil være i strid med arbeidsmiljøloven, personopplysningsloven og personvernforordningen. Dersom NTNU tvinger innsynskravet igjennom ønsker Eikrem å være til stede under gjennomgangen av PC og e-post sammen med sin advokat.

Etter det Khrono kjenner til er det KPMG som skal gjennomføre innsynet i PC og e-poster på vegne av NTNU.

Image-text:

NTNU krever innsyn i Øyvind Eikrems jobb-PC og e-postkasse. Foto: Privat

Gå til mediet

Flere saker fra Forskerforum

Den kvenske historien har vært fortiet i flere generasjoner. Heldigvis ønsker stadig flere å bli kjent med denne delen av Nord-Norges og Norges historie, men da trenger vi arkivarer og historikere med kunnskap om kvenene og vår historie.
Forskerforum 12.07.2021
-Det er tydeligvis en forventning om at ansatte skal bruke av fritiden sin og jobbe gratis, sier hovedtillitsvalgt for Forskerforbundet Lisbeth Aune.
Forskerforum 05.07.2021
Gunn Vedøy og Line Alice Ytrehus er kritiske til NLA Høgskolens «lojalitetsmodell».
Forskerforum 02.07.2021
Mener de at det er rett av NLA å avvise jobbsøkere som lever i likekjønnet forhold, eller som støtter en slik samlivsform?
Forskerforum 02.07.2021
Granskningen av forskningsjukset ved atomreaktoren er ferdig. Det er dokumentert uredelighet i fem prosjekter i perioden 1995 til 2003.
Forskerforum 01.07.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt