AddToAny

NTNU utfordret alle og fikk styrket omdømmet

NTNU utfordret alle og fikk styrket omdømmet
Challenge-kampanjen til NTNU har vært vellykket, ifølge Norfakta. Samtidig peker de på at det er det jevne kommunikasjonsarbeidet som først og fremst har forbedret NTNUs omdømme.
Analysebyrået har gjennomført en representativ undersøkelse, som konkluderer med at NTNUs omdømmeverdier i snitt har økt med 9,3 prosent siden i fjor. I alt 64 prosent av dem under 30 år har fått med seg kampanjen, heter det i et notat til NTNUs styre som avholdt sitt møte på onsdag.

Omstridt kampanje

Challenge-kampanjen satte sinnene i kok på mange vis da den ble rullet ut i september. Kampanjen falt på samme dag som UiOs årsfest og studenter og ansatte på vei til Blindern ble møtt med et digert reklamebanner fra NTNU med hovedbudskapet «Challenge yourself».

Målet med kampanjen er, ifølge prorektor Bjarne Foss, å bruke challenge-begrepet til å fokusere på etablerte sannheter, for eksempel «Challenge democracy».

- En uvanlig klønete kampanje, mente professor Asbjørn Dyrendal ved NTNU.

Han begrunnet sitt syn med at i en tid der demokratiet trues av autoritære og populistiske krefter, var det uheldig å ha slagord som «Challenge democracy» og «Challenge truth». Prorektor Foss på sin side karakteriserte de

Les mer

Flere saker fra Universitetsavisa

Instituttleder Siri Forsmo frykter at etikken ikke blir ivaretatt i NTNUs forskningssamarbeid med Kina. - Vi ser at kineserne tar forskningsetiske snarveier, og vi har ikke kontroll på hva de kan komme til å bruke forskningen sin til.
article_web Universitetsavisa 19.02.2019
Forfatterne av denne ytringen mener det er urealistisk å gi instituttlederne flere ansvarsområder uten at det følger med ekstra ressurser. - Uten ressurser er det vanskelig å gjennomføre vesentlige endringer, skriver de.
article_web Universitetsavisa 18.02.2019
- Det skal ikke være en overvåkningskultur på landets høyskoler og universiteter, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø. Nå lanseres en egen tiltaksplan mot ekstremisme i høyere utdanning.
article_web Universitetsavisa 18.02.2019
Masterstudenter ved Institutt for datateknologi og informatikk har ingen leseplasser. - Et sosialt og faglig problem, sier datastudent Sindre Skåland Brun.
article_web Universitetsavisa 18.02.2019
En NTNU-ansatt fikk skriftlig advarsel for innholdet i en bekymringsmelding to år etter at meldingen ble sendt. Sivilombudsmannen ber NTNU vurdere å trekke advarselen, og klageren hevder han er ilagt munnkurv av ledelsen.
article_web Universitetsavisa 15.02.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt