AddToAny

NTNU-rektor Anne Borg: - Vi har fått en god løsning

Rektor Anne Borg innstilte på at Øyvind Eikrem skulle avskjediges. Nå har NTNU inngått avtale med Eikrem om at han skal jobbe ved universitetet til 2026.
- Jeg er glad for at saken er avsluttet og vi har kommet frem til en minnelig ordning, sier NTNU-rektor Anne Borg.

Torsdag kveld ble det satt et punktum i Eikrem-saken. Førsteamanuensis Øyvind Eikrem ved NTNU ble avskjediget fra sin stilling tidligere i år. Han klaget på vedtaket, og universitetsstyret behandlet saken denne uken. Det endte med at Eikrem og NTNU inngikk en avtale om at Eikrem ikke blir avskjediget, men at han sier opp selv. Som en del av avtalen skal Eikrem også gå over i en fireårig postdoktor-stilling ved NTNU, fra august 2022 til august 2026.

- Hvorfor valgte dere å inngå en avtale med Eikrem?

- Vi var opptatt av å få en god løsning på den saken, og det har vi fått, sier Borg.

I sin innstilling til styret innstilte Anne Borg på at Eikrem skulle avskjediges. Her står det:

«Etter rektors vurdering er ikke oppsigelse en tilstrekkelig reaksjon i denne saken. Det legge betydelig vekt på hensynet til studentene. I tillegg innebærer hensynet til NTNU og tilliten til virksomheten at avskjed bør gis.»

Rektoren er ikke medlem av styret.

- Hvorfor gikk dere tilbake på at han skal avskjediges?

- Vi har inngått en avtale. Og da falt grunnlaget for styresaken, derfor ble saken avvist, sier hun.

Flere eksperter, blant annet jussprofessor Olav Torvund, har uttalt at NTNU hadde en tynn sak.

- Trodde dere at dere hadde en dårlig sak? At den ikke ville holde i retten?

- Det vil jeg ikke kommentere. Vi har et forlik i denne saken, så saken er ferdig.

- Hvorfor skal Eikrem få en postdoktor-stilling?

- Jeg kan ikke kommentere på selve avtalen. Det er en avtale som er inngått, som vi er blitt enige om. Det er det som er avtalen.

- Hvorfor kan du ikke kommentere avtalen?

- Jeg har ikke noen kommentarer til avtalen som sådan. Den er det ikke jeg som har ført i pennen. Det vi er enige om å si om den avtalen, står i pressemeldingen.

- Skal ikke postdoktorstillinger lyses ut?

- Det er det vanlige, men det er ikke sånn at det ikke går an å bruke en postdok-stilling.

- Men en postdok-stilling er jo til for å kvalifisere til høyere stillinger. Men Eikrem er jo allerede førsteamanuensis. Er ikke dette i strid med intensjonen?

- Jeg bare referer til at det er den avtalen vi har inngått i denne saken.

Le s også:

Image-text:

NTNU-rektor Anne Borg. Foto: NTNU

Gå til mediet

Flere saker fra Forskerforum

Psykologiprofessoren har sagt opp sin stilling ved Universitetet i Toronto. Det er ikke lenger kvalifikasjoner som teller i akademia, men mangfold, inkludering og likhet, hevder han.
Forskerforum 21.01.2022
Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) sier at vi vet for lite om effekten av hvert enkelt koronatiltak.
Forskerforum 21.01.2022
Rødt har spurt kulturministeren om det er aktuelt å bevilge mer til skeivt kulturår. Stortingsrepresentant Hege Bae Nyholt kaller svaret hyggelig avvisende.
Forskerforum 20.01.2022
Til tross for bokas saklighet og likheten med nettopp en rapport, går det an å lese den som en spenningshistorie.
Forskerforum 20.01.2022
Jeg har selv aldri hatt noen særlig glede eller nytte av å ha tittelen professor emeritus.
Forskerforum 20.01.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt