AddToAny

NTNU-rektor Anne Borg: - Vi har fått en god løsning

Rektor Anne Borg innstilte på at Øyvind Eikrem skulle avskjediges. Nå har NTNU inngått avtale med Eikrem om at han skal jobbe ved universitetet til 2026.
- Jeg er glad for at saken er avsluttet og vi har kommet frem til en minnelig ordning, sier NTNU-rektor Anne Borg.

Torsdag kveld ble det satt et punktum i Eikrem-saken. Førsteamanuensis Øyvind Eikrem ved NTNU ble avskjediget fra sin stilling tidligere i år. Han klaget på vedtaket, og universitetsstyret behandlet saken denne uken. Det endte med at Eikrem og NTNU inngikk en avtale om at Eikrem ikke blir avskjediget, men at han sier opp selv. Som en del av avtalen skal Eikrem også gå over i en fireårig postdoktor-stilling ved NTNU, fra august 2022 til august 2026.

- Hvorfor valgte dere å inngå en avtale med Eikrem?

- Vi var opptatt av å få en god løsning på den saken, og det har vi fått, sier Borg.

I sin innstilling til styret innstilte Anne Borg på at Eikrem skulle avskjediges. Her står det:

«Etter rektors vurdering er ikke oppsigelse en tilstrekkelig reaksjon i denne saken. Det legge betydelig vekt på hensynet til studentene. I tillegg innebærer hensynet til NTNU og tilliten til virksomheten at avskjed bør gis.»

Rektoren er ikke medlem av styret.

- Hvorfor gikk dere tilbake på at han skal avskjediges?

- Vi har inngått en avtale. Og da falt grunnlaget for styresaken, derfor ble saken avvist, sier hun.

Flere eksperter, blant annet jussprofessor Olav Torvund, har uttalt at NTNU hadde en tynn sak.

- Trodde dere at dere hadde en dårlig sak? At den ikke ville holde i retten?

- Det vil jeg ikke kommentere. Vi har et forlik i denne saken, så saken er ferdig.

- Hvorfor skal Eikrem få en postdoktor-stilling?

- Jeg kan ikke kommentere på selve avtalen. Det er en avtale som er inngått, som vi er blitt enige om. Det er det som er avtalen.

- Hvorfor kan du ikke kommentere avtalen?

- Jeg har ikke noen kommentarer til avtalen som sådan. Den er det ikke jeg som har ført i pennen. Det vi er enige om å si om den avtalen, står i pressemeldingen.

- Skal ikke postdoktorstillinger lyses ut?

- Det er det vanlige, men det er ikke sånn at det ikke går an å bruke en postdok-stilling.

- Men en postdok-stilling er jo til for å kvalifisere til høyere stillinger. Men Eikrem er jo allerede førsteamanuensis. Er ikke dette i strid med intensjonen?

- Jeg bare referer til at det er den avtalen vi har inngått i denne saken.

Le s også:

Image-text:

NTNU-rektor Anne Borg. Foto: NTNU

Gå til mediet

Flere saker fra Forskerforum

Lærerutdanningene taper 'markedsandel' i søkermassen, skriver Karl Øyvind Jordell, som har gått inn i tallene fra suppleringsopptaket.
Forskerforum 03.08.2022
Vil møte konkurranse fra Kina med storsatsing på teknologi og innovasjon.
Forskerforum 02.08.2022
CMI has one vacant Senior Researcher position Deadline: CMI invites engaged, entrepreneurial, and academically strong researchers to apply.
Forskerforum 01.08.2022
Fuskesaken er som en NAV-sak, men ved et universitet, skriver Karl Øyvind Jordell.
Forskerforum 01.08.2022
Jeg savner tida da Inspera, Leganto, TimeEdit, Unit, Visma, Wiseflow, Workplan ikke fantes. Da den såkalte ABE-reformen ikke fantes, skriver professor Tony Burner i dette hjertesukket i diktform.
Forskerforum 01.08.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt