AddToAny

NRK kaster seg inn i den daglige nyhetskampen på podkast - Ragna Nordenborg blir programleder

NRK sier de skal være «kompromissløse» i jakten på unge lyttere.
NRK tar opp konkurransen med Aftenpostens «Forklart» og VGs «Verdens gang» når de lanserer en helt ny daglig nyhetspodkast før jul.

- Dette gjør vi for nå flere folk og yngre folk. Veldig mange av NRKs nyhetsprodukter brukes av voksne mennesker og NRK skal jo nå alle. Det er litt av jobben vår, sier prosjektleder Eva Midttun Leira i NRK til Kampanje.

- Og de unge finner dere på podkast?

- Det er i hvert fall verdt et forsøk. Alle undersøkelser viser at unge mennesker faktisk bruker podkast ukentlig.

48 søkere i NRK

Leira har tatt over som prosjektleder etter Eivind Waage, som siden i vår har jobbet med å finne ut av hvordan podkasten kan se ut. Arbeidet kom først skikkelig i gang i høst med en intern utlysning i NRK. 48 NRK-ansatte hadde lyst til å bli med i redaksjonen som består av to produsenter, en lydprodusent, en prosjektleder i halv stilling og programleder Ragna Nordenborg, som har jobbet med Ekko på P2. De hadde sin første samling i november.

NRK og ankommer et marked der den daglige konkurransen om lytterne er tøffere enn noen gang. Aftenposten og VG har allerede lansert de daglige nyhetspodkastene Forklart og Verdens Gang etter modell av The Daily fra New York Times.

- Er det plass til flere i dette markedet?

- Ja, det tror jeg. På samme måte som det finnes både 21-nyhetene på TV 2 og Dagsrevyen, så kommer det til å finnes flere nyhetspodkaster.

- Hva skal skille dere ut?

- Vi kommer til å være ganske tydelig på målgruppa. Vi kommer til å være kompromissløse.

- Så dette blir ikke en podkast for de over 30? 40?

- Jo jo, de må gjerne høre på. Jeg tror vi kommer til å nå mange voksne lyttere, men det skal alltid være relevant for de unge.

- Raus podkast-kultur

- Ble dere tatt på senga av at VG lanserte sin podkast for litt siden?

- Nei, vi visste at de ville komme, men vi visste ikke når. Vi synes det er hyggelig og opplever at det er en raus kultur i podkast-verden. Det er ikke noe kjip konkurranse.

Fortsatt gjenstår det noen detaljer før podkasten kan lanseres.

- Vi har ikke noe navn ennå, og det må vi nesten ha, ler Eva Midttun Leira.

Image-text:

Fra P2 til pod:

Programleder Ragna Nordenborg kommer fra en jobb som programleder for Ekko på P2. Nå skal hun servere nyheter i podkastformat på NRK. Foto: Anne Liv Ekroll/NRK

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

- Stadig flere virksomheter finner det nå, ut fra eget verdisett, vanskelig å være på Facebook, skriver Jan Morten Drange.
Kampanje 05.07.2020
Etter nesten fem uker med svarte skjermer har Telia og TV 2 blitt enige om å forhandle videre uten svarte skjermer.
Kampanje 03.07.2020
- Vi har kommet oss gjennom en ekstraordinær vår, sier partner og daglig leder Jan-Erik Larsen.
Kampanje 03.07.2020
Tar oppfordringen fra Volkswagen globalt og stanser all annonsering på Facebook ut juli.
Kampanje 03.07.2020
- Jeg ser ofte hvordan «blikket» til mediebransjen er påvirket av farge og fordommer, skriver regissør Ida Thurmann-Moe i Tangrystan.
Kampanje 03.07.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt