AddToAny

NRK dropper ny versjon av omstridt Traaseth-kronikk

- Måten kommentaren er skrevet på, gjør den svært vanskelig å omforme uten at man sitter igjen med etterlatt inntrykk av personangrep, sier programredaktør Kyrre Nakkim.
Da NRK i går tok den uvanlige avgjørelsen om å slette kronikken «Overklassens omsorgssvikt», ble de enige med kronikkforfatter Eystein Victor Våpenstad om at han skulle levere en redigert versjon av kommentaren som NRK skulle vurdere å publisere.

«NRK publiserte tidligere i dag ytringen «Overklassens omsorgssvikt». NRK har funnet det riktig å trekke teksten tilbake til den er nærmere bearbeidet», skrev NRK på nettsidene sine.

Nå kan NRKs programredaktør Kyrre Nakkim at kommentaren heller ikke vil bli publisert i redigert form.

- Vi ser at måten kommentaren er skrevet på, gjør den svært vanskelig å omforme uten at man sitter igjen med etterlatt inntrykk av personangrep, sier Nakkim.

Tidligere Innovasjon Norge-direktør og forfatter Anita Krohn Traaseth reagerte sterkt på kommentaren som var vinklet på henne og som også omtalte hennes barn da den først ble publisert i går.

- Jeg synes det var spesielt at de publiserte den uten at jeg fikk samtidig imøtegåelse, og oppsummert synes jeg den er et bevis på kronikken jeg skrev i Aftenposten hvor jeg prøver å forberede unge kvinner som vil bli ledere på hvordan de vil bli behandlet og omtalt i media. Jeg synes dette er grovt, sa Traaseth til Kampanje tirsdag kveld.

Selv om NRK har slettet innlegget, deles fortsatt skjermbilder av den i sosiale medier. Debatten om den ruller også videre, blant annet i Aftenposten, der kulturredaktør Cecilie Asker har skrevet et svar.

- Er det uheldig når den opprinnelge kommentaren ikke lenger finnes hos NRK?

- Det er en avveining, men vi må likevel tenke på publiseringsansvaret vi har. Hensynet til individer er viktigere enn det, sier Nakkim.

- Får saken et etterspill i NRK?

- Selvsagt. Den har vært diskutert mye i dag for å se hva vi kunne ha gjort annerledes og hva jeg ville ha gjort annerledes. Og så vil den bidra til mer læring. Men om du spør om den får etterspill i form av at noen skal gå av, så er svaret nei.

Kronikkforfatter Eystein Victor Våpenstad skriver i en tekstmelding til Kampanje at han skriver på en ny kronikk som han vil sende til NRK for vurdering.

- Han kan selvsagt levere en ny kronikk til oss, men da innenfor de rammene vi burde ha sikret første gang, uten et så sterkt personfokus, sier Nakkim.

Image-text:

Angrer på publisering:

Tirsdag kveld trakk programredaktør Kyrre Nakkim i NRK kommentaren «Overklassens omsorgssvikt» og ga en beklagelse til Anita Krohn Traaseth for innholdet. Bildet er fra en debatt i 2015. Foto: Fredrik Varfjell/NTB Scanpix

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

Har sittet lengre i sjefsstolen enn noen andre i Google-systemet, men nå er det slutt.
Kampanje 05.12.2019
- Det som nå skjer rundt Byråprofil vs Årets Byrå synes vi er svakt av oss som bransje, skriver Jan Morten Drange i Anfo.
Kampanje 05.12.2019
- Vi har et oppriktig ønske om å legge fakta på bordet, svarer TV 2s nyhetssjef Karianne Solbrække.
Kampanje 05.12.2019
- Jeg er stolt over å få denne muligheten, sier Petra Wikström.
Kampanje 05.12.2019
Ingrid Gjessing Linhave, Ronny Brede Aase og Kåre Magnus Bergh får jobben.
Kampanje 05.12.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt