AddToAny

NRK dropper ny versjon av omstridt Traaseth-kronikk

- Måten kommentaren er skrevet på, gjør den svært vanskelig å omforme uten at man sitter igjen med etterlatt inntrykk av personangrep, sier programredaktør Kyrre Nakkim.
Da NRK i går tok den uvanlige avgjørelsen om å slette kronikken «Overklassens omsorgssvikt», ble de enige med kronikkforfatter Eystein Victor Våpenstad om at han skulle levere en redigert versjon av kommentaren som NRK skulle vurdere å publisere.

«NRK publiserte tidligere i dag ytringen «Overklassens omsorgssvikt». NRK har funnet det riktig å trekke teksten tilbake til den er nærmere bearbeidet», skrev NRK på nettsidene sine.

Nå kan NRKs programredaktør Kyrre Nakkim at kommentaren heller ikke vil bli publisert i redigert form.

- Vi ser at måten kommentaren er skrevet på, gjør den svært vanskelig å omforme uten at man sitter igjen med etterlatt inntrykk av personangrep, sier Nakkim.

Tidligere Innovasjon Norge-direktør og forfatter Anita Krohn Traaseth reagerte sterkt på kommentaren som var vinklet på henne og som også omtalte hennes barn da den først ble publisert i går.

- Jeg synes det var spesielt at de publiserte den uten at jeg fikk samtidig imøtegåelse, og oppsummert synes jeg den er et bevis på kronikken jeg skrev i Aftenposten hvor jeg prøver å forberede unge kvinner som vil bli ledere på hvordan de vil bli behandlet og omtalt i media. Jeg synes dette er grovt, sa Traaseth til Kampanje tirsdag kveld.

Selv om NRK har slettet innlegget, deles fortsatt skjermbilder av den i sosiale medier. Debatten om den ruller også videre, blant annet i Aftenposten, der kulturredaktør Cecilie Asker har skrevet et svar.

- Er det uheldig når den opprinnelge kommentaren ikke lenger finnes hos NRK?

- Det er en avveining, men vi må likevel tenke på publiseringsansvaret vi har. Hensynet til individer er viktigere enn det, sier Nakkim.

- Får saken et etterspill i NRK?

- Selvsagt. Den har vært diskutert mye i dag for å se hva vi kunne ha gjort annerledes og hva jeg ville ha gjort annerledes. Og så vil den bidra til mer læring. Men om du spør om den får etterspill i form av at noen skal gå av, så er svaret nei.

Kronikkforfatter Eystein Victor Våpenstad skriver i en tekstmelding til Kampanje at han skriver på en ny kronikk som han vil sende til NRK for vurdering.

- Han kan selvsagt levere en ny kronikk til oss, men da innenfor de rammene vi burde ha sikret første gang, uten et så sterkt personfokus, sier Nakkim.

Image-text:

Angrer på publisering:

Tirsdag kveld trakk programredaktør Kyrre Nakkim i NRK kommentaren «Overklassens omsorgssvikt» og ga en beklagelse til Anita Krohn Traaseth for innholdet. Bildet er fra en debatt i 2015. Foto: Fredrik Varfjell/NTB Scanpix

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

- Teknologi, data og personlige budskap er tre stikkord for tiden fremover, skriver Haakon Lomsdalen, norgessjef i Salesforce.
Kampanje 10.07.2020
Samtidig gikk eventbyrået Off Piste inn i koronaåret 2020 med fallende omsetning.
Kampanje 10.07.2020
Det melder Warner Media torsdag ettermiddag.
Kampanje 09.07.2020
Reklamebyrået er tilbake på sporet med sitt første positive resultat på to år.
Kampanje 09.07.2020
Nesten 40 millioner kroner i reklameinntekter forsvant i NHST-konsernet i andre kvartal.
Kampanje 09.07.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt