AddToAny

Nortura Otta - mer enn et slakteri

Før sommeren vart vi som eiere av Nortura, informert om at Nortura Otta nok en gang skulle være med i en utredningsprosess i forhold til industristruktur.
Som eier i Nortura har jeg forståelse for at selskapet må ha full gjennomgang av drifta, ettersom de økonomiske resultatene har vært svake over lang tid. Det er likevel overraskende at en eventuell nedleggelse av Nortura Otta, er blant det som må til for at Nortura skal reddes. Nortura Otta har også tidligere vært vurdert nedlagt, i 2014.

Etter en grundig utredningsprosess viste det seg at Nortura Otta absolutt hadde livets rett denne gangen også. Nortura Otta er ikke det største anlegget, men det viser seg at det er det klart mest effektive når det gjelder slakting, skjæring og pakking. På alle parameter leverer slakteriet og de ansatte helt i toppen, og det er liten tvil om at slakteriet bidrar svært positivt med kroner og øre inn i Nortura-regnskapet.

Som bakgrunn i dette påpekte jeg på info-møte på Otta i mai, at det er merkelig at Nortura-ledelsen vurderer å slakte sin «beste mjølkeku». Et moment er at anlegget på Otta går svært godt rent økonomisk, men kansk

Les mer

Flere saker fra Bondebladet

Tyskland skal fra 2023 forby ugrasmidler med glyfosat angivelig for å redde biene. Det er dårlig nytt for miljø, matprodusenter, bier og muligens for norske bønder.
Bondebladet 22.10.2019
Naturstyrelsen bekrefter at en eller flere ulver drepte ponnier på Jylland.
Bondebladet 22.10.2019
Smågrisprodusenten Knut Haugland mener Bondelaget har gjort en god jobb for melkebøndene, men savner samme kampvilje for andre bønder.
Bondebladet 21.10.2019
Knut Haugland etterlyser større innsats fra Bondelaget til andre produksjoner, ikke bare melk. Bondelagsleder Lars Petter Bartnes mener laget gjør en stor og viktig jobb for alle produksjoner.
Bondebladet 21.10.2019
Hovedinntrykket av kornhøsten er veldig bra, med gode avlinger og brukbar kvalitet. Men det står fortsatt noe korn ute i Hedmark og Oppland, og oppholdsværet som er varslet denne uka kan bli redningen.
Bondebladet 21.10.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt