AddToAny

Norsk spillbransje fortsetter å vokse: - Store muligheter til å skape arbeidsplasser

Norsk spillbransje fortsetter å vokse: - Store muligheter til å skape arbeidsplasser
Spillselskapene gjorde mange nyansettelser i 2019, og melder om fortsatt vekst i 2020.
Det viser ferske tall for 2019 som spillselskapene har rapportert inn til Virke Produsentforeningen. Selskapene melder at de har fortsatt ansettelsene og veksten inn i 2020.

Fra 2018 til 2019 økte antall sysselsatte i profesjonelle spillproduksjonsselskaper fra 285 til 342. Nesten hele økningen er faste stillinger, skriver Virke i en melding.

- Dette viser at det er store muligheter til å skape arbeidsplasser og verdier innenfor spill, som er et internasjonalt marked. Norsk eksport faller kraftig ellers, men her kan vi oppnå det motsatte. Dette burde satses mye mer på, og i tillegg er dette en bransje med kjernekompetanse som vi ønsker og trenger mye mer av i årene som kommer, sier Åse Kringstad, leder for Virke Produsentforeningen.

Hun viser til at Sverige og Finland har kommet lenger med utviklingen av spillnæringen enn vi har i Norge.

- Men det er ingenting i veien for at vi skal klare det samme. Det handler om vilje og gode rammebetingelser. Vi bør ha store ambisjoner her.

- Avhengige av gode støtteordninger

Den samlede omsetningen i bransjen gikk noe ned fra 2018 til 2019, mye fordi Funcom lanserte suksessen «Conan Exiles» i 2018, uten at det ble lansert tilsvarende stor spill i 2019, skriver Virke. Siden 2017 har det imidlertid vært en solid omsetningsøkning.

- Det tar ofte to til fire år fra investeringen blir gjort til et spill er klart. Selskapene er derfor avhengig av tålmodige investorer, og det kan ikke overlates til markedet alene. Vi er avhengig av å ha gode støtteordninger og virkemidler som stimulerer til mer privat kapital, sier Kringstad.

Hun mener regjeringen har til gode å levere på det de lovet i spillstrategien som kom i 2019.

- Spillstrategien gir en god retning for spillnæringen, og Norsk filminstitutt har fulgt opp med nye forskrifter og tilpassede tilskuddsordninger, som snart trer i kraft. Regjeringen lovet en dobling av det statlige tilskuddet til spill, men foreløpig er de langt unna å komme i mål med bevilgningen som kom for 2021. Vi forventer at det leveres på dette i statsbudsjettet for 2022, sier Kringstad.

Image-text:

- Ikke i mål:

Til tross for veksten i antall sysselsatte mener Åse Kringstad, leder i Produsentforeningen. at regjeringen har til gode å levere på det de lovet i spillstrategien som kom i 2019. - Regjeringen lovet en dobling av det statlige tilskuddet til spill, men foreløpig er de langt unna å komme i mål, sier hun.

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

Forventningene før det kongelige intervjuet med hertuginne Meghan Markle og prins Harry er enorme.
Kampanje 07.03.2021
- Vi har vært veldig klare på at dette var slutten hvis vi ikke ble enig, sier Nent-topp.
Kampanje 06.03.2021
- Fascinerende og litt pussig at det første initiativet til boikott kommer fra Norge, sier Reidar Sollie, leder i Norske Sportsjournalisters Forbund.
Kampanje 05.03.2021
- Vi er utrolig glade og takknemlige, sier Exit-produsent Petter Testmann-Koch.
Kampanje 05.03.2021
- Det var ikke lett å takke nei til gjenvalg, men jeg vet at det er rett, sier Hanna Relling Berg.
Kampanje 05.03.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt