AddToAny

Norsk industri mislyktes - Nå kan det i stedet bli den spanske fregattbyggeren som leverer sensorer til CV90-panservognene

Norsk industri mislyktes - Nå kan det i stedet bli den spanske fregattbyggeren som leverer sensorer til CV90-panservognene
Hevet kontrakten med Rheinmetall Norway - vurderer nye tilbud fra Storbritannia og Spania.
Ett år etter at Forsvaret feiret at samtlige 144 nye CV90-stormpanservogner var levert og tatt i bruk, har det vist seg at flere av de mest sentrale vognene fortsatt ikke er operative.

Dette er de 21 såkalte oppklaringsvognene (OPV). Forsvarsdepartementet skylder på sensorleverandøren Rheinmetall Norway og har gått til sak for å kreve erstatning og penger tilbake.

Det er blitt jobbet for å få med mest mulig norsk industri i det digre hærprosjektet verdt rundt ti milliarder kroner og der selve vognene bygges i Sverige. Men når det gjelder OPV-sensorene har Forsvaret for lengst gitt opp.

Nå går det i stedet mot et britisk eller spansk sensorsystem, og valget kan være rett rundt hjørnet.

Chess og Navantia

Samt

Les mer

Flere saker fra Teknisk Ukeblad

Fire strategiske bombefly fløy fra Nord-Dakota til Finnmark og møtte sju norske jagerfly.
Teknisk Ukeblad 04.06.2020
Det norske strømselskapet har hatt stor suksess med sin AI-motor som kjøper og selger strøm og som optimaliserer bruken i boliger. Nå skal de inn i mange nye markeder
Teknisk Ukeblad 04.06.2020
Det er ukjent om garantien vil gjelde i Norge. Toyota lanserte i fjor sin varebil Proace i elektrisk utgave. Den kommer til Norge i høst.
Teknisk Ukeblad 04.06.2020
Regjeringspartiene Høyre, KrF og Venstre har kommet til enighet med Frp om en iskantgrense på 15 prosent. Men detaljene i avtalen vil de foreløpig ikke ut med.
Teknisk Ukeblad 04.06.2020
I en ny rapport anbefaler det danske Klimarådet at fremtidige anbudsrunder for olje og gass i Nordsjøen skal avlyses, fordi det vil gagne klimaet - men bare i et globalt perspektiv.
Teknisk Ukeblad 04.06.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt