AddToAny

Norsk elektrisk suksess på fire hjul

Norsk elektrisk suksess på fire hjul
Paxster er i ferd med å revolusjonere «last mile». Ikke bare i Norge. I mange andre land også.
Du har sikkert sett dem. Postbud som farer rundt med pakker og post i det som ser ut som ATV-er med overbygg, men uten bråket fra en stempelmotor. Paxster, som firehjulingene heter, er elektriske. Og helnorske. Fra ide til produksjon og salg. Nå er de over alt og omskaper måten vi leverer hjem på. Enten det er post, pakker, pizza eller til og med mennesker.

Posten har allerede nesten 500 Paxstere og skal ha flere. Amedia Distribusjon har skrevet kontrakt på 300. Det kan blir mange flere.

Da vi besøkte Paxster utenfor Sarpsborg for fire år siden, var de i gang med en liten produksjon av det elektriske kjøretøyet for varetransport. I tett samarbeid med Posten hadde de utviklet et kjøretøy som skulle ta hensyn til alt en sjåfør trengte for å være så effektiv som mulig. Det betød at det ikke kunne være en bil. I stedet ble det et kjøretøy i den såkalte L6 og L7-klassen som vi ofte tenker på som ATV-er.

Produksjon i det ørsmå startet i 2014. Nå har de produsert og solgt over 2000 Paxstere og ventetiden på nye er fire måneder. I disse dager er de i ferd med å lære opp nye medarbeidere for å kunne øke produksjonen t

Les mer

Flere saker fra Teknisk Ukeblad

Først var solid state-batterier det som skulle gjøre elbilene fra Fisker til noe helt spesielt, men nå blir det tradisjonelt litiumion i stedet. Andre produsenter tror fortsatt at teknologien kan brukes, men kun om mange år.
Teknisk Ukeblad 05.03.2021
Hva skal vi gjøre på kontorene? Det er ett av spørsmålene som melder seg etter at hjemmekontor i all hovedsak har fungert over forventning. Også for sivilingeniør Ingrid Dagsland Halderaker (30), som likevel savner jobbmiljøet.
Teknisk Ukeblad 05.03.2021
Risikerer neppe lava på basen. Det er rundt 800 år siden sist det var et vulkanutbrudd på Reykjanes på Island, og nå kan et nytt utbrudd være i emning.
Teknisk Ukeblad 05.03.2021
Forsvarsdepartementet åpner for å bruke en sikkerhetsventil i sikkerhetsloven for å stanse salget av Bergen Engines til et russiskkontrollert selskap.
Teknisk Ukeblad 05.03.2021
Dagens jernbaneutbygging er klimaskadelig og utdatert, men får titalls milliarder. Til dels bygges det parallelt med nye motorveier som gir stor overkapasitet.
Teknisk Ukeblad 05.03.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt