AddToAny

Nordiske fotballforbund med krav til Fifa etter NRK-pågripelsene

Krever at mer gjøres for å sikre menneskerettighetene. Fem nordiske fotballforbund krever i et brev til Fifa at mer gjøres for å sikre grunnleggende menneskerettigheter.
Det er høytstående representanter for fotballforbundene i Sverige, Danmark, Finland, Island og Færøyene som har undertegnet brevet, som er stilet til Fifas generalsekretær Fatma Samoura, skriver NRK

Brevet er sendt etter at qatarske myndigheter søndag pågrep og anholdt to NRK-journalister i hovedstaden Doha.

Forbundene viser til tidligere kontakt med Fifa om forholdene i Qatar, og de krever at Fifa «gjør det som må til for å leve opp til løftet om å respektere de grunnleggende og universelle menneskerettighetene» i Qatar.

Image-text:

NRK-journalistene Lokman Ghorbani og Halvor Ekeland i møte med pressen tirsdag etter at de kom hjem fra Qatar. Til høyre sportssjef Egil Sundvor.

Foto: Trond R. Teigen / NTB

Les mer

Flere saker fra Journalisten

Pågrepet i sitt hjem. En kjent TV-journalist er pågrepet av politiet i Tyrkia etter anklager om at hun fornærmet president Recep Tayyip Erdogan under en sending.
Journalisten 23.01.2022
- Horribelt og umusikalsk, sier tidligere utenriksjournalist i Dagbladet, Jan-Erik Smilden.
Journalisten 23.01.2022
Knut Okkenhaug og Linda Vaeng Sæbbe bytter jobb. - Som klubbleder er jeg strålende fornøyd med å ha fått med to så dyktige, og ikke minst engasjerte folk på Nidaros-laget.
Journalisten 21.01.2022
Podkasten er ikke journalistikk, det er Forsvarets historie.
Journalisten 21.01.2022
Vi gir oss ikke, men vi blir foreløpig ikke skiftet ut med en tidligere innsatt som er veldig interessert i media og kultur.
Journalisten 21.01.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt