AddToAny

Nord-rektor foreslår å gå fra ni til fem campuser/studiesteder

Nord-rektor foreslår å gå fra ni til fem campuser/studiesteder
Nord-rektor Hanne Solheim Hansen vil satse mest på Bodø og Levanger, legge ned to studiesteder og gjøre store endringer ved de resterende fem. Hardest går det ut over Nesna, Namsos, Sandnessjøen og Vesterålen.
Fungerende rektor Hanne Solheim Hansen har konkludert og presenterte i dag, onsdag, en plan for fagforeninger og ansatte om innebærer omfattende endringer i studiestedsstrukturen ved Nord universitet.

I dag har «Norges lengste» universitetet som ble til gjennom en fusjon mellom Universitetet i Nordland, Høgskolen i Nesna og Høgskolen i Nord-Trøndelag i 2016, ni studiesteder fordelt på Nordland og Trøndelag; Bodø, Levanger, Mo i Rana, Steinkjer, Stjørdal, Namsos, Vesterålen, Nesna og Sandnessjøen.

Dersom rektors forslag går igjennom vil man stå igjen med to campuser og tre studiesteder i 2022. Og kan hende to utdanningssteder med såkalte distribuerte utdanninger som for eksempel nettstudier i Namsos og Stokmarknes/Vesterålen.

Satser på kun to campuser, legger ned Nesna og Sandnessjøen

En videreføring av dagens struktur vil over tid kunne føre til at det utvikles A- og B-lag, både blant vitenskapelig ansatte og studenter. Det vil være en uheldig utvikling for alle parter. Rektor Hanne Solheim Hansen I rapport om studiestedsstruktur

Rektors forslag innebærer at det skal det satses på faglig konsentrasjon og «robuste miljøer» på to større campuser; en i Bodø i Nordland og en i Levanger i Trøndelag. Disse to stedene blir de eneste som skal kalles campuser, og her skal universitetet sterkeste fagmiljøer utvikles og bygges opp.

Mo i Rana (Nordland), Steinkjer (Trøndelag) og Stjørdal (Trøndelag) beholdes som studiesteder for «spissede fagsatsinger», mens Namsos (Trøndelag) og Vesterålen/Stokmarknes (Nordland) blir strippet ned til utdanningssteder for nettbaserte utdanninger, hvis søkergrunnlaget er tilstede.

Teaterutdanningen i Verdal foreslås flyttet til Levanger hvor alle kunst- og kulturfagene skal samles.

Studiestedet Nesna, tidligere Høgskolen i Nesna, og studiestedet Sandnessjøen foreslås lagt ned. Det har lenge vært en frykt på Nesna og snakk om nedlegging der, mens Sandnessjøen ikke har tatt opp studenter de to siste årene og har som sådan vært under avvikling.

Les også sak fra 2016:

Sykepleie konsentreres på tre steder

Mest overraskende er det kan hende at rektor foreslår å legge ned sykepleieutdanningen, vernepleieutdanningen samt paramedisin i Namsos og flytte disse til Bodø og Levanger. I tillegg foreslår hun å utrede framtiden til farmasiutdanningen i Namsos som også ifølge rapporten har svake resultater og er lite attraktiv for studenter.

Rektor peker på at det er utfordrende at Nord universitet i liten grad bidrar til den kunnskapsutviklingen som skjer innen fagområdene i sykepleie. Fagmiljøene er spredt i dag spredt på sju studiesteder, med ulike kvaliteter og attraksjonsverdi og ofte uten kontakt med andre fakulteter. «Innenfor dagens ressursrammer er det ikke mulig å utvikle kvalitativt gode for

Les mer

Flere saker fra Khrono

Hvor lett skal vi gjøre det for KI-generasjonen, spør student. Har vi ikke universiteter for å oppdra individer som kan undersøke, skrive og tenke selv, istedenfor å leke gjetteleken med informasjon fra ChatGPT?
Khrono 28.09.2023
Regjeringen vil ha mindre detaljstyring. Prosessen startet i sommer, og fortsetter nå.
Khrono 28.09.2023
Over en tredel av studentene ved fagskolene har ikke opplevd at representanter fra arbeidslivet har bidratt i utdanninga hittil i studiet, viser Studiebarometeret for fagskolestudenter.
Khrono 28.09.2023
Han framsto som en usedvanlig dyktig søker da han søkte jobb hos Universitet i Bergen. Nå vil universitetet be redelighetsutvalget se på covid-19-artiklene han publiserte mens han var ansatt.
Khrono 28.09.2023
Leder av sykepleieforbundets studentorganisasjon mener universitets- og høgskoleloven i for liten grad ivaretar studenter og deres rettigheter.
Khrono 27.09.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt