AddToAny

Nokut mener universitetsforskriftene er for omfattende

Dagens lovverk er tungvint, uoversiktlig, overlappende og samtidig ikke dekkende nok, viser innspill.
Nokut, Nasjonalt organ for kvalitet i utdanninga, er statens forvaltningsorgan som skal sikre at høyere utdanning holder høy kvalitet og er i tråd med lover og forskrifter.

Nå har Nokut levert innspill til hvordan den nye universitets- og høyskoleloven skal bli. I innspillet er de særs kritiske til dagens ordning med forskrifter, skriver Universitetsavisa.

«Forskriftsstrukturen fremstår som svært uoversiktlig med flere til dels omfangsrike forskrifter» skriver Nokut og legger til at det etter deres oppfatning er behov for en gjennomgang av regelverket med sikte på forenkling og økt brukervennlighet.

De mener blant annet det er unødig kompliserende at både de og departementet har egne forskrifter som gjelder samme grunnleggende tematikk og er rettet mot de samme personer eller institusjoner.

«Konsekvensen er at de som vil skaffe seg en fullstendig oversikt over regelverket må lese både loven og to forskrifter hver for seg og opp mot hverandre. Dette er tungvint både for de som skal forvalte regelverket og for de som er forpliktet av det» skriver Nokut i tilbakemeldingen til utvalget.

Og selv om Nokut viser til at studieprogrammer er regulert av fem til åtte lover pluss forskrifter, viser de også at mye er uregulert slik at det er opp til institusjonene selv, ifølge Universitetsavisa.

Image-text:

Administrerende direktør Terje Mørland ønsker forenkling. Foto: Nokut

Extra-info:

UH-loven:

Gå til mediet

Flere saker fra Forskerforum

Et bredspektret bilde av den muslimske feminismen. Og likevel blir det litt trangt.
Forskerforum 06.12.2019
En sterk og usentimental kunnskapsformidling om erfaringene fra krisebearbeidingen etter 22. juli 2011.
Forskerforum 06.12.2019
Blind klagesensur kan virke mot intensjonen og gjør at flere opplever store karaktersprik, ofte med negativt utfall.
Forskerforum 06.12.2019
Påvirkes arbeidskulturen i norsk akademia av et stadig større innslag internasjonalt mobile forskere? spør Hebe Gunnes i NIFU.
Forskerforum 06.12.2019
Sametinget har vedtatt at flere studier bør innføre kvoter for søkere med samisk bakgrunn.
Forskerforum 05.12.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt