AddToAny

Nina Kristiansen blir journalist: - Gleder meg vanvittig

Går av som forskning.no-redaktør etter nesten 15 år. Til neste år vil Nina Kristiansen ha vært redaktør i forskning.no i 15 år. Sammen med flere andre jubileer gjorde det at Kristiansen begynte å tenke på forandring.
- Det kom flere jubileer som bare dynga på meg. Forskning.no blir 20 år, jeg har vært sjef i 30 år og så blir jeg 60 år. Da begynte jeg å tenke på hva jeg skulle gjøre videre. Jeg elsker jobben min, men det er én ting jeg savner, og det er å skrive. Jeg skriver litt kommentarer, men jeg får aldri skrevet nok, sier hun til Journalisten.

Kristiansen fremmet derfor et ønsket til styret om å få bli journalist i Forskning.no, noe styret var positive til.

- Så ba jeg dem sjekke med klubben. Det er jo ikke bare bare å få en gammel sjef inn i redaksjonen, men de var positive, så da bare gjør jeg det.

Skal ikke overvåke ny sjef

Leder for redaksjonsklubben i forskning.no, Marte Dæhlen, sier til sin egen nettavis at det er trist og rart at Kristiansen går av.

- Vi takker Nina og ønsker henne velkommen i redaksjonen! I tillegg er vi veldig glade for at styret involverer redaksjonen i rekrutteringsprosessen. Vi er jo en nettavis som produserer en helt spesiell type stoff til leserne våre. Det blir ikke lett å finne en etterfølger etter Nina, sier Dæhlen.

Kristiansen på sin side understreker at hun ikke skal overvåke den nye sjefen, og at hun vil holde litt avstand til å begynne med.

- Så nå skal jeg være vanlig journalist i forskning.no. Jeg gleder meg vanvittig.

- Overaskende

- Det kom overraskende på oss. Styret er svært godt fornøyd med den jobben hun gjør. Vi synes det er trist at hun gir seg som redaktør, men respekterer hennes ønske om å bli journalist igjen, sier Jan Børge Tjäder til forskning.no.

Med Kristiansen som sjefredaktør har forskning.no vokst. Nettavisen har gått fra 330.000 månedlige besøk i 2006, til godt over 2,3 millioner besøkende hver måned i 2020.

Image-text:

Redaktør i forskning.no Nina Kristiansen skal fortsette i nettavisen som journalist. Her sammen med styreleder Jan Børge Tjäder.

Foto: Eivind Nicolai Lauritsen / forskning.no

Les mer

Flere saker fra Journalisten

- Trenger tydeligere regler. - Det er et viktig område: Viktig for de som får medhold i PFU, og viktig for legitimiteten i selvdømmeordningen.
Journalisten 19.01.2022
Bør ikke få saksforbud, mener avisen. Tidligere arbeidsminister Torbjørn Røe Isaksen får som E24-redaktør i en periode ikke lov til å involvere seg i saker der hans tidligere departement er involvert, er konklusjonen til Karantenenemnda.
Journalisten 18.01.2022
Vant anbudskonkurransen om produksjon og drift av lettlestavisen.
Journalisten 18.01.2022
Stor økning i antall metoderapporter. I fjor ble det sendt inn 41 bidrag til Skup-prisen. I år er antall metoderapporter økt til 62. Ulike NRK-avdelinger har sendt inn flest med til sammen ti prosjekter.
Journalisten 18.01.2022
Kuttet direktevideo før utspørring. Terrordømte Anders Behring Breivik hadde ikke forklart seg i ett minutt engang, da TV 2 kuttet både lyd og bilde fra Skien fengsel.
Journalisten 18.01.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt