AddToAny

Nesten alle i Hammerfest får medhold når de klager på parkeringsavslag

Hammerfest Parkering avslår seks av ti søknader om HC-kort. Gang på gang griper klagenemnda inn: Over 90 prosent får medhold når de klager.
Tweet

Lill Tove Jakobsen er en av mange i Hammerfest kommune som har fått avslag på søknad om parkeringstillatelse for forflytningshemmede (HC-kort), men fått medhold etter å ha klagd inn vedtaket.

Jakobsen hadde HC-kort, søkte om fornyelse, og fikk nei.

To ganger måtte hun hentes i ambulanse, men hun var uten HC-kort i et halvt år mens klagen var til behandling.

De siste årene - i 2019, 2020 og så langt i 2021 - har 91 hammerfestinger søkt om HC-kort. Av dem har 39 fått innvilget søknaden. 38 har fått avslag, mens utvalget som behandler sakene har bedt om mer informasjon fra 14 søkere.

Sykere, men avslag

- Jeg var mye dårligere denne gangen enn sist jeg søkte. Likevel fikk jeg avslag. Det rareste er at de går forbi og overprøver legen, sier Lill Tove Jakobsen.

Da hun fikk MS-diagnosen, følte hun seg kjempesprek, og legen sa at hun ikke var syk nok til at hun trengte noen parkeringstillatelse for forflytningshemmede.

Jeg var mye dårligere denne gangen enn sist jeg søkte. Likevel fikk jeg avslag.

- MS er en lunefull sykdom, sier hun.

Etter hvert trengte hun HC-kort, søkte og fikk det. Da kortet skulle fornyes, derimot, fikk hun avslag, selv om hun var blitt dårligere av sykdommen i mellomtiden. Hun forteller om større problemer med å bevege seg rundt nå enn hun hadde første gang hun fikk tillatelsen.

Senere har hun engasjert seg i Handikapforbundet og møtt flere som ikke har fått parkeringskort. Hun forteller om søkeren som fikk avslag på HC-kort selv om nevrologen hadde skrevet at det trengtes, og om kreftpasienten som slet med fatigue etter operasjonen og søkte om HC-kort en kort periode til han ble bedre.

- Da han fikk avslag, ga han bare opp. Jeg har en mann som står på for meg og har skrevet klager. Hadde jeg vært alene, er jeg ikke sikker på om jeg hadde gjort det, sier Lill Tove Jakobsen.

Måtte hentes

Hun har falt på jobb, og to ganger måtte hun hentes i ambulanse.

- Jeg var sliten. En av grunnene til at jeg trenger HC-kort, er at jeg ikke kan gå langt. Jeg har rullator, rullestol og to scootere. Garasjen er full, sier hun.

49-åringen er utdannet førskolelærer. I barnehage var det vanskelig å arbeide med MS, så hun byttet jobb og begynte i innvandrertjenesten i kommunen. Nå har hun måttet gi opp jobben, s

Les mer

Flere saker fra Handikapnytt

Bevegelseshemmede i Norge står i stor grad utenfor arbeidslivet, viser levekårsstatistikken til Statistisk sentralbyrå.
Handikapnytt 08.07.2021
Nei, det er ikke en «uforholdsmessig byrde» at sjåførene må rope opp neste holdeplass når det automatiske varslingssystemet ikke virker, fastslår Diskrimineringsnemnda.
Handikapnytt 08.07.2021
Kommunene har ansvar for å legge til rette for at funksjonshemmede kan delta i politikken, sier Abid Raja. Men SVs Karin Andersen er alt annet enn imponert over svaret fra likestillingsministeren.
Handikapnytt 07.07.2021
Mari Storstein planlegger å lage Norges første spillefilm med en rullestolbruker i hovedrollen. Og kanskje er det ditt navn som skal stå på plakaten.
Handikapnytt 06.07.2021
Fra grasrotaktivitet på Hedemarken til internasjonal toppidrett - i powerfotball kan nesten alle være med og spille.
Handikapnytt 05.07.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt