AddToAny

Nasjonalmuseet lanserer ny logo og visuell identitet

Nasjonalmuseet lanserer ny logo og visuell identitet
Se en smakebit av det som venter publikum i det nye Nasjonalmuseet i 2020.
Fredag kl. 12 lanserer Nasjonalmuseet sin nye visuelle identitet som skal tas i bruk når det nye Nasjonalmuseet flytter inn på Vestbanetomten i Oslo i 2020. Identiteten består av navnetrekk, en hel fontfamilie, profilfarger, piktogrammer, et grafisk system og et nytt logosymbol. Det er det norske designbyrået Metric som står bak arbeidet.

Se en smakebit av det nye Nasjonalmuseets visuelle identitet lenger ned i saken!

- Museet fikk sin nåværende identitet i 2005 etter konsolideringen av Nasjonalmuseet for kunst, design og arkitektur i 2003. Når vi nå skal inn i et nytt museumsbygg, er det naturlig med en ny identitet som passer et inkluderende og moderne museumsbygg. Åpningen i 2020 blir en begivenhet, og den visuelle identiteten er en viktig del av dette, forteller kommunikasjonsdirektør ved Nasjonalmuseet, Eirik Kydland, til Kampanje.

Koster 1,4 mill.

Prosessen med å finne designbyrå begynte allerede høsten 2015, før Metric ble valgt ut i konkurranse med Anti, Fabrique, Neue Design og Snøhetta. Å ferdigstille den nye identiteten har tatt nesten tre år, men arbeidet skal ikke ha kostet mer enn 1.465.000 kroner.

- Metric har laget en identitet som tar utgangspunkt i og henter inspirasjon fra samlingen og museets historie, og det synes vi var en fin og riktig tilnærming til oppgaven. Arbeidet har strukket seg over noe tid, så identiteten har fått tid til å modne og utvikles i samspill med museet i et par omganger før den ble ferdigstilt, sier Kydland.

Lanseringen skjer samtidig som det gamle Nasjonalmuseet går inn i sin siste åpningshelg, før det blir ett års opphold til åpningen i nytt bygg i 2020. Det nye museet får rundt 90 utstillingsrom og 13.000 kvadratmeter med utstillingsareal, hvor eldre kunst, samtidskunst, design og arkitektur skal vises på samme sted.

- En viktig jobb

Carmita Carlsson, daglig leder og partner i Metric Design, forteller at målet har vært å lage en seriøs og tydelig identitet.

- Den skal være enkel å forstå og enkel å bruke. Samtidig må den være leken, fleksibel og skalerbar så den passer til de mange og ulike behovene som museet har, sier hun til Kampanje.

Metric Design har tidligere utviklet identitet, design og skiltsystemer for blant annet Oslo Innovation Week 2018, Coca Cola, Braastad, Vega Scene og Hurtigruten. Carlsson understreker at å utvikle identiteten til det nye Nasjonalmuseet har vært en stor og viktig jobb for Metric.

- Hvor storslagent og fantastisk det faktisk kommer til å bli, er noe som har gått mer og mer opp for oss underveis. Vi har jobbet med mange kunnskapsrike og entusiastiske ansatte i prosessen og gleder oss nå sammen med de til det nye museet endelig åpner.

Se et utvalg av Nasjonalmuseets nye visuelle identitet her:

Slik blir Nasjonamuseets ny logo seende ut.

Et utvalg av fonter fra museets nye fontfamilie.

Eksempel på nytt skiltsystem.

Image-text:

Nytt bygg, ny profil:

Et par dager før Nasjonalmuseet stenger dørene for å flytte til nytt bygg, lanserer de sin nye visuelle identitet som er utarbeidet av det norske designbyrået Metric.

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

- I omsetning er det ikke så mange som er større enn oss, sier Henrik Halvorsen.
Kampanje 24.06.2019
Eldre blir lurt på sosiale medier.
Kampanje 24.06.2019
Radioprogram ga fotball-jentene motivasjon før Australia-kamp.
Kampanje 24.06.2019
- Man kan jo bare tenke seg til for hva slags spetakkel det hadde blitt hvis det samme skjedde med en av de store, norske nettavisene, sier han.
Kampanje 23.06.2019
- Vi vokste kraftig i fjor, men tror ikke nøkkelen til vår suksess er vekst alene.
Kampanje 23.06.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt