AddToAny

Nakkeskadde Gina (31): - Jeg lever i et lite helvete

4 av 5 med nakkeslengskade føler seg urettferdig behandlet av det norske helsevesenet.
Journalist

Siri Berge Christensen

Journalist

Ingrid Godager

Journalist

Det er snart 14 år siden Gina Sekkelsten fikk nakkeslengskade etter et slag i bakhodet. I dag har hun dager hvor hun såvidt klarer å reise seg fra senga.

En nakkeslengskade er et resultat av at hodet ditt plutselig blir kastet frem og tilbake; nakkemusklene og bindevevet blir da forstrukket. En nakkeslengskade er for de fleste helt ufarlig, og de fleste blir helt friske. Likevel er det omlag 10 prosent som utvikler kroniske plager. Spesialist i nevrokirurgi, Ole Jørgen Kirkeby, har lang erfaring med denne pasientgruppen.

Blir ofte feildiagnostisert

Siden de fleste som får nakkeslengskade blir bedre etter en periode, blir det vanskelig å diagnostisere de som utvikler kroniske smerter. Dette er skader som ikke er synlig på vanlige røntgenbilder, og som et resultat av dette vil det være vanskelig å stille en sikker diagnose.

Journalen har gjennomført en spørreundersøkelse for å kartlegge nakkeslengpasienters generelle oppfatning av situasjonen. Denne ble sendt til ulike forbund, foreninger og grupper der nakkeskadde er medlem, og totalt har 121 personer har besvart undersøkelsen. Undersøkelsen viser at over halvparten av nakkeslengpasientene (53,7 prosent) føler de er blitt feildiagnostisert.

På det norske papiret er Gina diagnostisert med kronisk hodepine og migrene. Noen leger mener også at plagene hennes er en bivirkning av psykiske pl

Les mer

Flere saker fra Journalen

Studentparlamentleder ved OsloMet forteller om få saker fra studentene i en annerledes og tidskrevende hverdag preget av pandemi.
Journalen 01.03.2021
Tirsdag åpnet statsminister Erna Solberg årets digitale kontaktkonferanse for forskning og høyere utdanning. Det var fokus på livslang læring og digitalisering.
Journalen 12.01.2021
Flere undersøkelser over flere år viser at mange unge jobber, men at få er organiserte.
Journalen 03.11.2020
Guttegruppa på Agenda X er et tilbud hvor ungdommer kan delta på aktiviteter og ha noen å snakke med. Tilbudet er rettet mot ungdom mellom 14 og 18.
Journalen 13.10.2020
Veronica Orderud hevder å være uskyldig dømt i en av av Norges aller største drapssaker. Det betyr at hun enten er offer for justismord, eller hun kan være en benektende og brutal drapskvinne.
Journalen 10.09.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt