AddToAny

Nadia C. Hall: - Jeg har nok lært mest av mine feil

Tidligere i vår bistod Nadia Christina Hall Yara-frikjente Tor Holba med å få tilkjent 35 millioner kroner i erstatning, men på veien til å bli en anerkjent advokat, har hun gått på noen smeller.
På nyåret ble én av de tre frikjente konserndirektørene, Tor Holba, i Yara-saken tilkjent 35 millioner i erstatning. Som forsvarer hadde han Elden-partneren Nadia Christina Hall.

Hall har hatt så mange saker i retten i år at hun ikke klarer å holde telling, og har strafferett, gjerne økokrim-saker, og barne- og familierett som sine spesialområder. Hennes mest dyrekjøpte erfaring så langt i karrieren er nok betydningen av riktig strategivalg, skal vi tro ertstaningseksperten.

Hva er det mest spennende du har jobbet med denne våren?

- Erstatningssaken for Tor Holba som ble frifunnet i Yara-saken.

Hvis du skal trekke frem en sak fra din advokatpraksis som har hatt stor betydning fra din karriere, hvilken sak er det og hva lærte du av den?

- Jeg hadde en erstatningssak mot Oslo kommune i 2004 som gjaldt skader som følge av mobbing på skolen. Saken varte seks uker i lagmannsretten. Det var veldig krevende, men givende. Jeg følte mestring, og husker jeg tenkte at jeg hadde valgt riktig yrke, og at dette var min retning i karrieren.

Har din karriere hatt et vendepunkt?

- Jeg har vært heldig som har fått ansvar i store saker, og med det fått lov til å utvikle meg over tid. Det er flere saker som har hatt stor betydning for min karriere. Jeg har erfart betydningen av valg

Les mer

Flere saker fra Advokatbladet

Thommesen-partner Lars Eirik Gåseide Røsås er spent på hva som vil skje når den nye Brexit-avtalen skal stemmes om i det britiske parlamentet på lørdag. Dersom britene må forlate EU uten en avtale, kan det bli dramatisk for mange av klientene.
Advokatbladet 18.10.2019
Advokatforeningen er klinkende klar overfor Justisdepartementet: Salærsatsen må heves med 44 prosent, stykkprisforskriften må endres, ubekvem arbeidstid må kompenseres og halveringen av reisegodtgjørelsen må reverseres.
Advokatbladet 18.10.2019
Advokatforeningen godtar ikke Finansdepartementets lovforståelse, og tilbyr nå å hjelpe medlemmer å navigere i vanskelig terreng. Den ber også om innspill fra advokater om konkrete problemstillinger.
Advokatbladet 17.10.2019
To fusjonerte advokatfirmaer i Tønsberg og Bergen vokste med over femti prosent i 2018.
Advokatbladet 17.10.2019
Landets øverste domstol har lyst ut to ledige verv som offentlig forsvarer fra 1. januar neste år.
Advokatbladet 17.10.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt