AddToAny

Nadia C. Hall: - Jeg har nok lært mest av mine feil

Tidligere i vår bistod Nadia Christina Hall Yara-frikjente Tor Holba med å få tilkjent 35 millioner kroner i erstatning, men på veien til å bli en anerkjent advokat, har hun gått på noen smeller.
På nyåret ble én av de tre frikjente konserndirektørene, Tor Holba, i Yara-saken tilkjent 35 millioner i erstatning. Som forsvarer hadde han Elden-partneren Nadia Christina Hall.

Hall har hatt så mange saker i retten i år at hun ikke klarer å holde telling, og har strafferett, gjerne økokrim-saker, og barne- og familierett som sine spesialområder. Hennes mest dyrekjøpte erfaring så langt i karrieren er nok betydningen av riktig strategivalg, skal vi tro ertstaningseksperten.

Hva er det mest spennende du har jobbet med denne våren?

- Erstatningssaken for Tor Holba som ble frifunnet i Yara-saken.

Hvis du skal trekke frem en sak fra din advokatpraksis som har hatt stor betydning fra din karriere, hvilken sak er det og hva lærte du av den?

- Jeg hadde en erstatningssak mot Oslo kommune i 2004 som gjaldt skader som følge av mobbing på skolen. Saken varte seks uker i lagmannsretten. Det var veldig krevende, men givende. Jeg følte mestring, og husker jeg tenkte at jeg hadde valgt riktig yrke, og at dette var min retning i karrieren.

Har din karriere hatt et vendepunkt?

- Jeg har vært heldig som har fått ansvar i store saker, og med det fått lov til å utvikle meg over tid. Det er flere saker som har hatt stor betydning for min karriere. Jeg har erfart betydningen av valg

Les mer

Flere saker fra Advokatbladet

Advokat Veronica Lorentzen Drivstuen er advokat og kommunepolitiker.
Advokatbladet 18.07.2019
Birte Hansen Nordgård (31) er forretningsadvokat i Tromsø, og medlem av styret i Troms krets av Advokatforeningen.
Advokatbladet 17.07.2019
På et tidspunkt hadde Thomas K. Svensen det så gøy hos McKinsey & Company at han var usikker på om han skulle vende tilbake til jussen. Nå er han fersk managing partner i BAHR.
Advokatbladet 16.07.2019
Da Erik Lea (62) fikk tilbud om å være forsvarer i Oslo S-saken i 1996, som varte i nesten syv måneder, satte kona som vilkår at han skulle begynne å ta fly. Det ble starten på en lang rekke saker utenfor hjembyen Haugesund.
Advokatbladet 15.07.2019
Blant forskere og IT-eksperter i Forskningsparken i Oslo har advokat Erling Grimstad utviklet en hvitvaskingsapp og en chatrobot. Grimstad mener partnermodellen er avleggs, og at flinke medarbeidere forventer sin del av kaken med en gang.
Advokatbladet 14.07.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt