AddToAny

- Nå forstår jeg bedre hvorfor det fattes så mange dårlige BPA-vedtak

- Nå forstår jeg bedre hvorfor det fattes så mange dårlige BPA-vedtak
Handikapforbundets regionleder Kirsti Stenersen reagerer sterkt på varselet som er kommet mot BPA-kurset for kommunale saksbehandlere i Trøndelag.
Onsdag skrev Handikapnytt at anonyme deltakere på et kurs for kommunale saksbehandlere i Trøndelag har sendt et varsel til statsministeren og en rekke andre mottakere.

Varslerne hevder at en stor del av kurset «gikk med til å hevde og problematisere at regjeringa og helseministeren fører en politikk for gruppa funksjonshemma som det per i dag ikke er lovgrunnlag for å føre».

Videre hevdet varslerne at «Den raude tråden var at regjeringa og sentrale norske politikere er med på å skape urealistiske forventninger mellom funksjonshemma/pårørende, og at vi i kommunene er i vår fulle rett til å gripe inn for å stoppe/bremse denne utviklinga.»

Både statsforvalteren i Trøndelag, som hadde bestilt kurset, og firmaet Ambia, som sto for gjennomføringen, bestrider at varselet gir et riktig bilde av innholdet i kurset.

SAKSBEHANDLERE VARSLET STATSMINISTEREN ETTER KURS OM PERSONLIG ASSISTANSE

Skremmende tanke

Norges Handikapforbunds regionleder i Trøndelag Kirsti Stenersen reagerer sterkt på det hun leser i varselet fra deltakerne på BPA-kurset.

- Da jeg så dette, skjønte jeg mer av hvorfor det fattes så mange dårlige BPA-v

Les mer

Flere saker fra Handikapnytt

Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm er veldig glad for forskningen som beviser diskriminering av funksjonshemmede i arbeidslivet. Hun utfordrer både Nav, fagbevegelsen og arbeidsgiverne.
Handikapnytt 13.04.2021
Når rullestolbrukere ikke kommer til jobbintervju, er det ikke av vond vilje. Du havner i feil bunke fordi arbeidsgiveren er bitte litt usikker. Men mønsteret kan brytes, mener Even Bolstad, daglig leder i HR Norge.
Handikapnytt 12.04.2021
FFO-rådgiver Ingunn Westerheim gir arbeidssøkere råd om å la være å skrive i jobbsøknaden at de sitter i rullestol. Men hun har vært i tvil i 20 år.
Handikapnytt 12.04.2021
Den kjente SV-politikeren, bloggeren og aktivisten Ivar T. Johansen går inn i styret i Osloavdelingen til.
Handikapnytt 12.04.2021
Annette Jensen (43) fra Kristiansand er valgt til ny leder for på foreningens digitale årsmøte søndag.
Handikapnytt 11.04.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt