AddToAny

Nå blir det gatehospital i Bergen

Nå blir det gatehospital i Bergen
Det blir plass til 14 rusavhengige på det nye gatehospitalet som åpnet 24. februar. - Det blir bra for pasientene å komme vekk fra kjøret de har ellers, sier sykepleier og daglig leder Marianne Ørpetveit.
I dag, 24. februar, ble Norges andre gatehospital for rusavhengige åpnet offisielt.

- Vi håper at vi kan ta imot de første pasientene i begynnelsen av mars, forteller Marianne Ørpetveit, daglig leder ved Gatehospitalet Bergen.

Hun er sykepleier og soldat i Frelsesarmeen.

Det er Frelsesarmeen som har fått i oppdrag av Helsedepartementet å etablere et gatehospital i Bergen. Det skal drives på samme måte som det gatenære hospitalet i Oslo, som åpnet i 2004.

Naboprotester i sentrum - endte på landet

Tanken var at gatehospitalet i Bergen skulle holde til i sentrum, på samme måte som gatehospitalet i Oslo. Men naboprotester og mangel på egnede lokaler satte en stopper for det.

Derfor har det nye gatehospitalet havnet så å si på landet, det vil si på Garnes i Arna bydel. Lokalene har tidligere tilhørt en videregående skole. Skolebygget er nå blitt totalrenovert innvendig.

- Vi har 14 pasientrom fordelt på to etasjer. Og det er kjøkken og oppholdsrom både oppe og nede, forteller Ørpetv

Les mer

Flere saker fra Sykepleien

Tina Hillesland (t.h.) og Marianne Lund har begge meldt seg som intensivsykepleiere. Men de avventer, av ulike grunner.
Sykepleien 30.03.2020
Universitetet i Oslo vurderer å legge ned det sykepleievitenskapelige miljøet. En svekket sykepleieforskning vil koste betydelig mer på lengre sikt enn besparelsene på kort sikt.
Sykepleien 30.03.2020
- Ikke nødvendig, mener instituttleder ved Helsam, Terje P. Hagen.
Sykepleien 30.03.2020
Tidlig diagnose og bedre behandling fører til at flere kvinner overlever brystkreft. Det er viktig med kunnskap om hvordan de mestrer livet etter kreftbehandlingen.
Sykepleien 30.03.2020
I krisetider er det lett å miste hodet. Norge er plutselig helt avhengig av leger og sykepleiere som trosser risiko og trår til der det trenges mest. Deres innsats vil redde mange, men betyr det at også alle prinsippene nå skal kastes over bord?
Sykepleien 30.03.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt