AddToAny

MYE Å SPARE på å lukke peisen

MYE Å SPARE på å lukke peisen
Store, gamle gruer kan være vakre - men spesielt effektive oppvarmingskilder er de ikke. Det kan man imidlertid gjøre noe med, uten å rive peisen.
Har du en flott, åpen peis hjemme eller på hytta? En som kanskje er forseggjort laget, og et midtpunkt i rommet, men som slett ikke bidrar nevneverdig til å varme det opp?
Åpne peiser bidrar stort sett til to ting: Peiskos (med litt strålevarme til det som er i umiddelbar nærhet) - og luftforurensning.

VIL BRUKE MINDRE STRØM
Huseier-medlem Steinar Johannessen og kona i Skien kjøpte ny bolig for to år siden. I boligen, som er bygd i 1976, er det to store, åpne ildsteder.
- Jeg synes peisene er flotte, og de er en viktig del av boligens tidstypiske uttrykk. Men de trekker jo varmen ut av huset hvis jeg fyrer med dem. Planen er å få satt peisinnsatser i begge ildstedene, slik at de faktisk kan fungere som supplement til oppvarmingen, sier Johannessen.
I tillegg til ildstedene har han en vedovn, samt luftvarmepumpe, panelovner og vamekabler i kjelleretasjen.
- Det krever en del å varme opp boligen, som har 257 kvadratmeter p-rom. Målet er å få ned forbruket av strøm - særlig nå når vi går en vinter i møte der strømprisene spås å holde seg rekordhøye, sier Johannessen. Han forteller at forrige huseier oppga et strømforbruk på rundt 35 000
Gå til mediet

Flere saker fra Hus & Bolig

Hurdalsplattformen slår fast at flere skal kunne eie egen bolig, eiendomsskatten skal fryses på dagens satser og bankkonkurransen skal økes. Se hvordan bolighverdagen din påvirkes av en ny regjering.
Hus & Bolig 14.10.2021
Den avtroppende regjeringen øker formuesskatten for hytter og dyre eiendommer, og kutter elavgiften med 9 prosent for å hjelpe husholdningene med økende strømregninger.
Hus & Bolig 12.10.2021
Det blir mye dyrere å bo i årene fremover. Det kommer frem i Huseiernes Bokostnadsindeks for 2021. Se tallene for din kommune!
Hus & Bolig 07.10.2021
Huseierne og syv andre organisasjoner har klaget Elhub inn til Konkurransetilsynet. Det gjør vi fordi vi mener at kraftleverandørene i dag har et klart konkurransefortrinn når det kommer til utnyttelse av kundenes strømdata.
Hus & Bolig 04.10.2021
De fleste bankene har satt opp renten første gang, og tre-fire rentehevinger ventes det neste året. Er det da lurt å binde renten og velge fastrente? Her er momentene du må tenke på!
Hus & Bolig 01.10.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt