AddToAny

MULTISYKLENE

Ønsker du deg en alt-i-ett-sykkel, kan de nye grussyklene være noe for deg.
TIDLIGERE HANDLET MYE av grussyklingen i Marka om relativt tunge terrengsykler. De hadde gjerne 26 tommers hjul, rett styre, brede terrengdekk, mange gir og en dempegaffel i front. Slike sykler tar deg sakte men sikkert til topps, og gir deg god trygghet nedover.
- For mange er dette fortsatt et trygt og godt valg, men ønsker du noe litt kvikkere og raskere, bør du ta en titt på de nye grussyklene, sier Skiforeningens sykkelekspert Ola Bustad.
Han har vært en del av sykkelmiljøet i Norge i en mannsalder og har fått med seg trendene og utviklingen opp gjennom årene.
- Før var det et tydeligere skille mellom terrengsykler og landeveissykler, det skillet er i ferd med å viskes ut, forteller Bustad.
Tendensen nå er at du ser flere og flere sykler som har landeveisegenskaper, men som er tilpasset røffere forhold. Disse syklene har mange ulike kallenavn for tiden: grussykkel, blandeveisykkel, eventyrsykkel og gravelsykkel. Uansett hva disse syklene kalles, har de et bredt bruksområde, og de er godt egnet for å sykle på skogsbilveiene i Marka.

CYCLOCROSSEN
La oss spole noen år tilbake i tid: De første bukkestyrene inntok Marka, og de satt som oftest på en såkalt cyclocross. Den største forskjellen på en cyclocross og en landeveissykkel er at dekkene har knaster og større volum enn en tradisjonell landeveissykkel. I tillegg kommer de fleste cyclocrossene med skivebremser, noe for så vid
Gå til mediet

Flere saker fra Snø & Ski

MARGOT SANDSMARK, AFORISTIKER"
Snø & Ski 15.05.2019
KOMPRESJONSSTRØMPER er ikke lenger kun for gamle tanter. De senere årene har kompresjonsklær kommet for fullt blant treningsentusiaster.
Snø & Ski 15.05.2019
EMALJERT TURKOPP i flott Skiforeningens design. En bruksvennlig turkopp som veier lite og tåler mye. Den er klar for å bli med deg på tur i Marka. Volum 350 ml. Turkoppen tåler oppvaskmaskin.
Snø & Ski 15.05.2019
I NORDMARKA ER DET ET MYLDER AV STIER, mange av dem blåmerket og godt vedlikeholdt av Turistforeningens ildsjeler.
Snø & Ski 15.05.2019
H.O. Christophersen: Snø og ski 75 år
Snø & Ski 15.05.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt