AddToAny

Morsomt flerkulturelt drama på NRK

Morsomt flerkulturelt drama på NRK
Serie. Den nye NRK-serien «Norsk-ish» leker med levemåter og begreper om hva som er norsk, hva som er utenlandsk og hva som er gode blandinger.
Dramaserien, som har premiere på NRK 1 i dag mandag, presenterer oss for tre hovedpersoner som alle bor i Oslo og som for det meste har et annet kulturelt opphav enn «født med ski på beina», men som i alle rimelig moderne forståelser likevel er norske.

De er nesten mer norske enn folk med lange slektsaner i landet fordi de er så bevisst sin norskhet, og hva det innebærer at det norske er blandet med et opphav fra helt andre steder. Derfor er det ikke alltid så lett å leve opp til. Hovedpersonene er i trettiårene, og representerer andregenerasjonen. Det var deres foreldre som kom til Norge fra Tyrkia, Iran og Pakistan.

Her kan du ser en smakebit

Vi møter alenemoren Fariba (Nasrin Khusrawi) som er fotograf og som sliter med å få fast jobb. Hun er venninne med Helin (Selda Ekiz), en kvinne som ønsker å finne en mann å etablere familie med. Søsteren Eda (Simay Leblebicioglu) er gravid med sin etnisk norske kjæreste. Den tredje hovedpersonen er Amrit (Ravdeep Singh Bajwa), og han hører til i den samme vennegjengen. Han eier en bar og bor sammen med Tina (Amanda Hedvig Lie Strand), som er etnisk norsk.

Vi følger de tre gjennom opp- og nedturer der det å finne seg en kjæreste og holde på en kjæreste er hovedaktivitete

Les mer

Flere saker fra Khrono

Varaordfører i Grimstad, Lene Langemyr, og stortingsrepresentant Åshild Bruun-Gundersen (Frp), vil jobbe for å få psykologiutdanning til Universitetet i Agder.
Khrono 20.10.2020
Hvis Sødal mener at det å være motvekt mot sekularisering er et program for høyskolens virksomhet, er det forskningsetisk problematisk dersom det ikke er begrunnet i institusjonens akademiske virksomhet, skriver professor Kåre Berge.
Khrono 20.10.2020
Styret ved Høgskolen i Molde har møte tirsdag fra kl 10. Møtet kan følges direkte her.
Khrono 20.10.2020
Lanseringen av Arbeidslivsportalen, som er en samhandlingsplattform mellom utdanning og arbeidsliv, er like rundt hjørnet.
Khrono 20.10.2020
«Skal vi komme oss igjennom både koronakrisa og klimakrisa, må vi satse på meir forskning».
Khrono 20.10.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt