AddToAny

Minkende framtidstro

Minkende framtidstro
- Vi har levd i usikkerhet lenge, men nå begynner vi virkelig å miste troen, sier ekteparet og pelsdyrbøndene Mari og Ole Jonny Indergård.
Etter et ekstremt tøft år som pelsdyroppdrettere, er Mari og Ole Jonny Indergård takknemlig for solidariteten og støtten fra resten av næringa.

- Begynner å miste troen

Det er bare noen få dager igjen til jul da Bondebladet besøker pelsdyrfarmen til Mari og Ole Jonny Indergård rett utenfor Gjøvik. Pelsinga er akkurat avsluttet, de ansatte har reist hjem til Polen, rundt 5000 egenproduserte skinn er sendt til auksjonshuset i København og i farmen er alt klart til paring. I pauserommet, under en reklameplakat av en pelskledd dame, serverer Mari sju slag julekaker.

- Imponerende kakeproduksjon midt i den travle pelsingstida?

- Ja, vi må jo prøve å lage jul i år også, tross alt, sier Mari med et litt slitent smil. Ønsket hennes om å få drive gården i fred og få tid til å fokusere på best mulig dyrevelferd og produksjonsresultater i farmen virker som en stadig fjernere drøm.

- Nå ser det virkelig dårlig ut. Vi har levd i usikkerhet lenge, men nå begynner vi virkelig å miste troen, sier ekteparet.

2018 var som en ufrivillig boksekamp med uklare regler og uventa slag i trynet. Året startet med at livsgrunnlaget deres ble forhandlet bort i regjeringsforhandlingene på Jeløya i januar. I slutten av november kom regjeringens forslag til kompensasjon. Et forslag som ligger milevis unna den summen Samfunnsøkonomisk analyse og Oslo Economics mener det vil koste å avvikle næringa på en rettferdig måte.

- Dette er et skammelig forslag fra regjeringen. De har hestehandlet med en hel næring, satt demokratiske prosesser til side og snudd livene til flere hundre familier på

Les mer

Flere saker fra Bondebladet

Skogeierområder og skogeierlag i Viken holder for tiden andelseiermøter og årsmøter.
article_web Bondebladet 25.03.2019
Men det ble felt færre elg i jaktsesongen 2018/2019. I jaktsesongen 1958/1959 ble det felt 6661 elg og 1121 hjort i landet vårt. Det ble altså felt seks elg for hver hjort.
article_web Bondebladet 25.03.2019
Årsmøtet vil ha meir tid og sa nei til samanslåing med Vestfold Bondelag no.
article_web Bondebladet 23.03.2019
Styret i Østfold Bondelag vil avvente den foreslåtte sammenslåingen.
article_web Bondebladet 23.03.2019
Den norske villsvinjegeren er nå tiltalt for drapsforsøk etter en skyteepisode i Skåne.
article_web Bondebladet 22.03.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt