AddToAny

Migranter sender hjem 5300 milliarder kroner i år

Pengestrømmen som migrantarbeidere i utlandet sender hjem er tre ganger større enn det verden gir i bistand. Pengene betyr livsviktig krisehjelp for millioner av familier i lav- og mellominntektsland rammet av pandemien.
Nye tall fra Verdensbanken viser at verdens migranter i år vil sende hjem rekordhøye 589 milliarder dollar. Det tilsvarer 140 ganger det norske bistandsbudsjettet i år.

Pengene som migranter sender hjem kalles migrantoverføringer. Økningen i slike overføringer til lav- og mellominntektsland i 2021 anslås til 7,3 prosent sammenlignet med i fjor.

- I alle deler av verden har migranter bidratt med mer til familier i hjemlandet, spesielt de landene som er hardt rammet av covid-19, skriver Dilip Ratha, økonom i Verdensbanken, i en blogg.

Ratha leder KNOMAD, Verdensbankens initiativ for migrasjon og utvikling.

Migrantoverføringer er den viktigste globale kapitalstrømmen til mange utviklingsland. Årets tall sier at om Kina holdes utenfor, så vil migrantoverføringer til lav- og mellominntektsland i 2021 overstige den samlede summen av all bistand og all

Les mer

Flere saker fra Bistandsaktuelt

Hun er spesialutsending til ACT-Accelerator, en spydspiss i den globale pandemibekjempelsen. Selv måtte den nigerianske legen Ayoade Alakija tenke seg grundig om før hun tok jobben.
Bistandsaktuelt 25.01.2022
Vi er helt avhengig av å ha et ryddig forhold til landenes myndigheter for ikke å ramme lokale partnere og for å få visum.
Bistandsaktuelt 25.01.2022
Soldatene som har gjort opprør i Burkina Faso, har kunngjort på statlig TV at militæret nå har overtatt makten i det vestafrikanske landet. Lover konstitusjonell orden innen «rimelig tid».
Bistandsaktuelt 25.01.2022
En rekke store, utenlandske selskaper vender nå ryggen til Myanmars kuppmakere. Men noen blir værende, som den norske malingsprodusenten Jotun og gjødselsgiganten Yara.
Bistandsaktuelt 24.01.2022
UTSYN: Det så ikke pent ut. Skjeggete menn i et lekkert privatfly betalt av norske skattebetalere, på vei til - av alle steder - Soria Moria i Holmenkollåsen. Mange har kritisert både pengebruken og at Taliban får komme til Norge.
Bistandsaktuelt 24.01.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt