AddToAny

Microsoft med milliardsatsing på kunstig intelligens

Samarbeider med Elon Musk og Amazon.
Investeringen ble gjort kjent i en felles kunngjøring mandag. Partnerne skal utvikle avanserte AI-modeller på Microsofts skyplattform Azure, og lover å holde seg til «felles prinsipper for etikk og tillit».

OpenAI og Microsoft ser for seg en type «generell kunstig intelligens» som skal hjelpe mennesker med å løse truende problemer, som klimaendringer.

OpenAI-sjefen Sam Altman sier at målet med prosjektet er å legge til rette for at kunstig intelligens (AI) kan tas i bruk på en sikker måte, og at de økonomiske fordelene med teknologien spres vidt.

- AI er en av de teknologiene som kan føre til størst endringer i vår tid, og har potensial til å løse mange av verdens mest presserende utfordringer, sier Microsoft-sjef Satya Nadella.

OpenAI ble dannet i 2015 med finansiell støtte fra Tesla- og SpaceX-sjef Elon Musk, LinkedIn-grunnlegger Reid Hoffman og Peter Thiel, som i sin tid grunnla PayPal sammen med Musk og er en alliert av president Donald Trump.

Musk og mange andre har advart om at kunstig intelligens innebærer en risiko for menneskeheten hvis den ikke forvaltes godt, for eksempel hvis den brukes til å lage autonome drapsroboter.

OpenAI-forskere kunngjorde tidligere i år at de hadde gjort et gjennombrudd i utviklingen av en automatisk tekstgenerator.

(NTB)

Image-text:

REUTERS/Mike Blake/File Photo

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

Vil etablere designbyrået i flere norske byer.
Kampanje 19.11.2019
VG har gått gjennom et stort antall artikler om anklagene mot Trond Giske (Ap) og har rettet innholdet i tre av dem, opplyser redaktør Gard Steiro.
Kampanje 19.11.2019
Vipps forsvarer førsteplassen på listen.
Kampanje 19.11.2019
Flexify skal kåre Norges hyggeligste frilanser. - Hvis det er en frilanser som er hyggeligst for kunden, altså ikke diskuterer honorar og godtar dårlige premisser, er ikke dette noe å feire, sier frilansjournalist Kyrre Lien.
Kampanje 19.11.2019
Kundetilfredsheten har ikke vært dårligere de siste ni årene.
Kampanje 19.11.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt